Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/164739
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorჩავლეიშვილი, ამირან-
dc.contributor.authorხოსროშვილი, ნანული-
dc.date.accessioned2016-07-08T10:59:48Z-
dc.date.available2016-07-08T10:59:48Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifier.urihttp://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/164739-
dc.description.tableofcontentsშესავალი–– 1. ლიტერატურის მიმოხილვა–– 2. ნივრის შენახვის თანამედროვე ხერხები და მეთოდები–– 3. ექსპერიმენტული ნაწილი–– 1 კვლევის ობიექტი–– 11 კვლევითი სამუშაოს მიზანი და ამოცანები–– 111 კვლევითი სამუშაოს შესრულების მეთოდიკა–– 3.1. შენახვის დროს ნიორში მიმდინარე ძირითადი ბიოქიმიური პროცესები–– 3.2. ექსპერიმენტის დროს გამოყენებული მოსვენების მდგომარეობის გახანგრლივების ხერხები–– 3.3. ხილისა და ბოსტნეულის შესანახად მემბრანული სილიკონური მასალების გამოყენება და ნივრის შენახვისუნარიანობის გახანგრძლივების მიზნით პოლიმერული რეზინის აპკის გამოყენების შესაძლებლობა–– 3.4 შენახვისუნარიანობა და სასაქონლო ცვლილებები ნივრის შენახვის დროს ვარიანტების მიხედვით––210 3.5 ბიოქიმიური შემადგენლობის ცვალებადობა ნიორში შენახვის დროს ვარიანტების მიხედვით–– 3.6 ნახშირწყლების ცვალებადობა ნიორში შენახვის დროს ვარიანტების მიხედვით–– 3.7 ჟანგვა-აღდგენითი პროცესების დინამიკა ნივრის შენახვის დროს ვარიანტების მიხედვით–– 3.8. ნივრის ეთეროვანი ზეთების ცვალებადობა შენახვის პროცეში და არომატული კომპონენტების განაწილება–– 3.8.2. არომატული კომპონენტების განაწილება ნივრის სხვადასხვა ქსოვილში და მისი რაოდენობრივი განსაზღვრა–– 3.9. პოლიმერული რეზინის აპკში აიროვანი შედგნილობის ცვალებადობის დინამიკა შენახვის მთელ პერიოდში–– 4. დუშეთის რაიონის მაღალმთიან ზონაში ნივრის მოყვანის და ახალი ხერხით შენახვის მიზანშეწონილობა–– 4.1. დუშეთის რაიონის აგროკლიმატური დახასიათება–– 4.2. ნივრის მოყვანის აგროტექნიკა დუშეთის ზონაში ამ ზონის ნიადაგურ-კლიმატური პირობების ფონზე–– 4.3. სარგავი მასალის დამზადების დროს მიღებული ნივრის ნარჩენების გამოყენება სოიას ცილებით მდიდარი ახალი საკვები პროდუქტების დამზადების ტექნოლოგიაში–– მეწარმე სუბიექტის სტანდარტი–– სოიას ფარში და სოიას აჯიკა––მეწარმე სუბიექტის სტანდარტი–– ყველი სოიასი ნივრით–– 5. მიღებული კვლევის შედეგების საფუძველზე წარმოდგენილი ბიზნეს წინადადებები და ბიზნეს გეგმა––დასკვნები და წინადადებები–– გამოყენებული ლიტერატურა-
dc.format.extent208 გვ.en_US
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთბილისიen_US
dc.sourceნივრის ნედლი და გადამუშავებული სახით შენახვის რაციონალური ტექნოლოგიის დამუშავება / ნ. ხოსროშვილი; დის... დოქტ. აკად. / ხელმძღვ.: ამირან ჩავლეიშვილი; საქ. აგრარ. უნ-ტი., თბ. 2010 - 208 გვ. - - ბიბლიოგრ: გვ. 196-205(საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი)en_US
dc.subjectსოფლის მეურნეობაen_US
dc.subjectსურსათიen_US
dc.subjectნივრის ტექნოლოგიაen_US
dc.subjectნივრის შენახვაen_US
dc.titleნივრის ნედლი და გადამუშავებული სახით შენახვის რაციონალური ტექნოლოგიის დამუშავებაen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
Appears in Collections:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Disertacia.pdf511.71 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.