Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/166298
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorთორთლაძე, ლევან-
dc.contributor.advisorჭუჭულაშვილი, თამაზ-
dc.contributor.authorმელიქია, ეკატერინე-
dc.date.accessioned2016-07-19T12:07:05Z-
dc.date.available2016-07-19T12:07:05Z-
dc.date.issued2011-
dc.identifier.urihttp://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/166298-
dc.description.tableofcontentsშესავავალი–– თავი 1. ლიტერატურის ანალიზური მიმოხილვა–– 1.1 სელენის მნიშვნელობა ცოცხალი ორგანზიმისათვის–– 1.2 სელენის გავრცელება ბუნებაში და კვების პროდუქტების სელენით გამდიდრების მეთოდები–– 1.3 სასოფლო-სამეურნეო ცხოველის ხორცის ბიოქიმიური თავისებურებანი–– 1.4 ხორცის დაბალ ტემპერატურაზე შენახვის აუცილეობლობა–– თავი 2. სელენით გასამდიდრებელი ობიექტის შერჩევა და მისი გამდიდრების მეთოდიკის დამუშავება––2.1 სელენით გასამდიდრებელი ობიექტის შერჩევა–– 2.2 ფრინველის ხორცის სელენით ფორთიფიცირების მეთოდიკა –– თავი 3. ორგანული სელენით გამდიდრებული ფრინველის ზრდა-განვითარების კანონზომიერების კვლევა–– 3.1 სელენის გავლენის დადგენა საკლავ Pროდუქტიულობაზე–– თავი 4. სელენშემცველი ფრინველის ტანხორცის გაყინვის მექანიზმის ანალიზი და საწარმოო პირობებში დაბალ ტემპერატურებზე მისი შენახვის კანონზომიერებები–– 4.1 ხორცის გაყინვის მექანიზმი–– 4.2 საწარმოო პირობებში დაბალ ტემპერატურებზე სელენით გამდიდრებული ფრინველის ტანხორცის შენახვის კანონზომიერებები–– 4.3 სელენშემცველი ხორცის კვებითი ღირებულების შესწავლა–– 4.4 ახალადდაკლული და დაბალ ტემპერატურებზე 2, 4, 6 თვის განმავლობაში შენახული სელენშემცველ ფრინველის ხორცში pH-ის ცვალებადობის შესწავლის დინამიკა–– თავი 5. სელენშემცველი გაყინული ფრინველის ტანხორცის გალღობის (დეფორსტაციის) თავისებურებანი–– თავი 5.1 საწარმოო პირობებში სელენით გამდიდრებული ფრინველის ტანხორცის გალღობის კანონზომირებები –– თავი 5.2 გალღობილი ფრინველის ტანხორცის მაჩვენებლების შესწავლა და მათი ანალიზი–– დასკვნა–– სადისერტაციო ნაშრომის ირგვლივ–– გამოქვეყნებული შრომათა სია–– გამოყენებული ლიტერატურა-
dc.format.extent152 გვ.en_US
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთბილისიen_US
dc.sourceორგანული სელენის გავლენა ბროილერის ხორცის ხარისხზე და მისი თერმული დამუშავების (გაყინვა-გალღობა) ოპტიმალური რეჟიმების დადგენა / ე. მელიქია; ხელმძღვ.:ლევან თორთლაძე; თამაზ ჭუჭულაშვილი; საქ. აგრარული უნ-ტი; თბ., 2011 - 152 გვ. - - ბიბლიოგრ.: გვ. 148-152.(საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი)en_US
dc.subjectსოფლის მეურნეობაen_US
dc.subjectხორცის, რძისა და თევზის ტექნოლოგიაen_US
dc.subjectკვების მრეწველობაen_US
dc.titleორგანული სელენის გავლენა ბროილერის ხორცის ხარისხზე და მისი თერმული დამუშავების (გაყინვა-გალღობა) ოპტიმალური რეჟიმების დადგენაen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
Appears in Collections:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Disertacia.pdf1.42 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.