Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/9365
Title: ორგანული სელენის გავლენა ბროილერის ხორცის ხარისხზე და მისი თერმული დამუშავების (გაყინვა-გალღობა) ოპტიმალური რეჟიმების დადგენა
Authors: მელიქია, ეკატერინა
Keywords: ქათმის ხორცის დამუშავების ტექნოლოგია
Issue Date: 2011
Publisher: თბილისი
Abstract: ნაშრომში გამოკვლეულია ხორცის სელენით გამდიდრების მეთოდი და მაქსიმალური კონცენტრაცია. შესწავლილია სელენშემცველი ფრინველის ტანხორცის გაყინვისას, შემდგომ დაბალ ტემპერატურებზე შენახვისა და გალღობის პირობებში მასის დანაკარგები. სელენის გავლენა ხორცის ქიმიურ შემადგენლობაზე, pH-ზე და მის კვებითი ღირებულებაზე. ნაშრომი გათვალისწინებულია მეცნიერებისა და სპეციალისტებისათვის, რომლებიც დაკავებულები არიან ხორცის კვლევისა და წარმოების სფეროში, ასევე კვების პროდუქტების ტექნოლოგიის ფაკულტეტის სტუდენტებისათვის დამხმარე სახელმძღვანელოს სახით. მონოგრაფია იბეჭდება საქართველოს აგრარული უნივერსიტეტის კვების პროდუქტების ტექნოლოგიის ფაკულტეტის სადისერტაციო საბჭოს რეკომენდაციით.
ISBN: 978-9941-0-3397-1
Owner: საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა
Appears in Collections:წიგნადი ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Organuli_Selenis_Gavlena.pdf1.63 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.