Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/142211
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | კვესიტაძე, გიორგი | - |
dc.contributor.advisor | ქუთათელაძე, ლალი | - |
dc.contributor.author | ბურდული, თამარ | - |
dc.date.accessioned | 2016-02-23T06:52:46Z | - |
dc.date.available | 2016-02-23T06:52:46Z | - |
dc.date.issued | 2006 | - |
dc.identifier.uri | http://www.nplg.gov.ge/dspace/handle/1234/142211 | - |
dc.description.tableofcontents | შესავალი–– თავი I–– ლიტერატურის მიმოხილვა–– 1.1 ექსტრემოფილური მიკროორგანიზმები–– 1.2 მიკროორგანიზმების კარბოჰიდრაზები–– 1.3 საკვები არეების ოპტომიზაციისა და კულტივირების პირობების გავლენა კარბოჰიდრაზების ბიოსინთეზზე–– ექსპერიმენტული ნაწილი–– თავი II–– კვლევის მასალები და მეთოდები–– 2.1 საქართველოს სხვადასხვა კლიმატურ-ნიადაგობრივი ზონებიდან მიკროსკოპული სოკოების გამოყოფა–– 2.2 საქართველოს სხვადასხვა კლიმატურ-ნიადაგობრივი ზონებიდან გამოყოფილი მიკროსკოპული სოკოების იდენტიფიკაცია–– 2.3 - და გლუკო-ამილაზებისა და ცელულაზების პროდუცენტი მიკროსკოპული სოკოების შერჩევა (სიღრმული კულტივირებით)–– 2.4 -ამილაზური აქტივობის განსაზღვრა–– 2.5 გლუკოამილაზური აქტივობის განსაღვრა–– 2.6 საერთო ცელულაზური აქტივობის განსაზღვრა ფილტრის ქაღალდის მიხედვით–– 2.7 კულტურების პათოგენურობის დადგენა–– 2.8 ტოქსიკურობის განსაზღვრა კურდღელზე კანის სინჯის მიხედვით; 2.9 ექსტრემოფილობის ხარისხის დადგენა–– 2.10 კარბოჰიდრაზების ტექნიკური პრეპარატების მიღება–– 2.11 ფერმენტული პრეპარატების ტემპერატურული და pH ოპტიმუმების დადგენა–– თავი III–– მიღებული შედეგები და მათი განხილვა–– 3.1 საქართველოს სხვადასხვა კლიმატურ-ნიადაგობრივი ზონებიდან მიკროსკოპული სოკოების გამოყოფა–– 3.2 საქართველოს სხვადასხვა კლიმატურ-ნიადაგობრივი ზონებიდან გამოყოფილი მიკროსკოპული სოკოების იდენტიფიცირება–– 3.3 - და გლუკო-ამილაზებისა და ცელულაზების პროდუცენტი მიკროსკოპული სოკოების შერჩევა (სიღრმული კულტივირებით)–– 3.4 ექსტრემოფილობის ხარისხის დადგენა–– 3.5 კარბოჰიდრაზების (ამილაზების და ცელულაზების) აქტიური პროდუცენტი ექსტრემოფილური–– მიკროსკოპული სოკოების კულტურების ფიტო და ზოოპათოგენურობის დადგენა–– თავი IV–– საქართველოს სხვადასხვა კლიმატურ-ნიადაგობრივი ზონებიდან გამოყოფილი ექსრემოფილური მიკროსკოპული სოკოებიდან–– კარბოჰიდრაზების – ამილაზების და ცელულაზების აქტიური პროდუცენტებისათვის საკვები არეების ოპტიმიზაცია და კულტივირების პირობების შერჩევა–– 4.1 ფერმენტების პროდუცენტი - მიკროსკოპული სოკოებისათვის ოპტიმალური საკვები არის შერჩევა და კულტივირების ოპტიმალური ხანგრძლივობის დადგენა სიღრმული კულტივირებისას–– 4.2 ფერმენტების პროდუცენტი - მიკროსკოპული სოკოებისათვის ოპტიმალური ტემპერატურის და ოპტიმალური pH-ის შერჩევა სიღრმული კულტივირებისას–– 4.2.1 -ამილაზას პროდუცენტი - მიკროსკოპული სოკოებისათვის ოპტიმალური ტემპერატურის და ოპტიმალური pH-ის შერჩევა სიღრმული კულტივირებისას–– 4.2.2 გლუკოამილაზას პროდუცენტი - მიკროსკოპული სოკოებისათვის ოპტიმალური ტემპერატურის და ოპტიმალური pH-ის შერჩევა სიღრმული კულტივირებისას–– 4.2.3 ცელულაზას პროდუცენტი - მიკროსკოპული სოკოებისათვის ოპტიმალური ტემპერატურის და ოპტიმალური პH-ის შერჩევა სიღრმული კულტივირებისას–– თავიV–– საქართველოს სხვადასხვა კლიმატურ-ნიადაგობრივი ზონებიდან გამოყოფილი ექსტრემოფილური მიკროსკოპული სოკოებიდან–– გამოყოფილი ამილაზების და ცელულაზების ფერმენტული პრეპარატების დახასიათება–– 5.1 კარბოჰიდრაზების ტექნიკური პრეპარატების მიღება–– 5.2 კარბოჰიდრაზების ფერმენტული პრეპარატების მოქმედების ტემპერატურული ოპტიმუმების დადგენა–– 5.3 კარბოჰიდრაზების ფერმენტული პრეპარატების მოქმედების პH ოპტიმუმების დადგენა–– დასკვნები–– გამოყენებული ლიტერატურის სია. | - |
dc.format.extent | 116 გვ. | en_US |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თბილისი | en_US |
dc.source | საქართველოს სხვადასხვა ნიადაგობრივ-კლიმატური ზონებიდან გამოყოფილი მიკროსკოპული სოკოების ექსტრემოფილობა და მათ მიერ ამილაზებისა და ცელულაზების სინთეზის უნარის გამოვლენა / თ. ბურდული: დის... ბიოლ.მეცნ.კანდ. 03.00.23 / სამეცნ. ხელმძღვ.: გიორგი კვესიტაძე, ლალი ქუთათელაძე ; ბიოქიმ. და ბიოტექნ. ინ-ტი - თბ., 2006 - 146გვ. : სურ. - - ბიბლიოგრ.: გვ. 120-146.(საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი) | en_US |
dc.subject | მიკრობიოლოგია | en_US |
dc.subject | მიკროორგანიზმები | en_US |
dc.subject | კარბოჰიდრაზები | en_US |
dc.subject | მიკროსკოპული სოკოები | en_US |
dc.title | საქართველოს სხვადასხვა ნიადაგობრივ-კლიმატური ზონებიდან გამოყოფილი მიკროსკოპული სოკოების ექსტრემოფილობა და მათ მიერ ამილაზებისა და ცელულაზების სინთეზის უნარის გამოვლენა | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
Appears in Collections: | ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Disertacia.pdf | 2.15 MB | Adobe PDF | View/Open | |
Avtoreferati.pdf | 578.98 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.