Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/143654
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorკვესიტაძე, გიორგი-
dc.contributor.advisorქუთათელაძე, ლალი-
dc.contributor.authorლასხიშვილი, მარინა-
dc.date.accessioned2016-03-01T07:53:45Z-
dc.date.available2016-03-01T07:53:45Z-
dc.date.issued2006-
dc.identifier.urihttp://www.nplg.gov.ge/dspace/handle/1234/143654-
dc.description.tableofcontentsშესავალი–– თავი I. ლიტერატურის მიმოხილვა–– 1.1. ჰალოფილური მიკროორგანიზმები–– 1.2.ჰალოფილური მიკროორგანიზმები–ექსტრემალური ფერმენტების პროდუცენტები–– თავი II. ექსპერიმენტული ნაწილი–– 2.1 საქართველოს მარილიანი ნიადაგებიდან და ტბებიდან მიკროსკოპული სოკოების გამოყოფა–– 2.2 გამოყოფილი მიკროსკოპული სოკოების იდენტიფიკაცია–– 2.3. - და გლუკო-ამილაზების–– ცელულაზების–– ქსილანაზებისა და პროტეაზების პროდუცენტი მიკროსკოპული სოკოების შერჩევა–– 2.4 -ამილაზური აქტივობის განსაზღვრა––2.5. გლუკოამილაზური აქტივობის განსაზღვრა–– 2.6. საერთო ცელულაზური აქტივობის განსაზღვრა ფილტრის ქაღალდის მიხედვით–– 2.7. ქსილანაზური აქტივობის განსაზღვრა–– 2.8 პროტეაზური აქტივობის განსაზღვრა–– 2.9 კულტურების პათოგენურობის დადგენა–– 2.10 ტოქსიკურობის განსაზღვრა კურდღელზე კანის სინჯის მიხედვით–– 2.11. ექსტრემოფილობის ხარისხის დადგენა–– 2.12. ორგანული ტოქსიკანტების ასიმილაციის უნარის დადგენა–– 2.13. ექსპერიმენტული მონაცემების დამუშავების ელემენტარული მათემატიკური ფორმულა–– თავი III. მიღებული შედეგები და მათი განსჯა–– 3.1საქართველოს მლაშობებში გავრცელებული მიკროსკოპული სოკოები–– 3.2 კახეთისა და ქვემო ქართლის ვაკის მლაშობებში გავრცელებული მიკროსკოპული სოკოების გამოყოფა და იდენტიფიკაცია–– 3.3. ქვემო ქართლისა და კახეთის ვაკის მლაშობებში გავრცელებული მიკროსკოპული სოკოები–– 3.4. საქართველოს მლაშობებში გავრცელებული მიკროსკოპული სოკოების ექსტრემოფილობის ხარისხის დადგენა–– 3.5. საქართველოს მლაშობებში გავრცელებული მიკროსკოპული სოკოების ექსტრემოფილობის ხარისხის დადგენა ტემპერატურის მიხედვით–– 3.6. საქართველოს მლაშობებში გავრცელებული მიკროსკოპული სოკოების ჰალოფილობის ხარისხის დადგენა–– 3.7.საქართველოს მლაშობებში გავრცელებული მიკროსკოპული სოკოების ექსტრემიფილობის ხარისხის დადგენა pH-ის მიხედვით–– თავი IV. საქართველოს მლაშობებში გავრცელებული მიკროსკოპული სოკოების ბიოტექნოლოგიური შესაძლებლობების შესწავლა–– 4.1. ამილაზების, ცელულაზების–– ქსილანაზებისა და პროტეაზების პროდუცენტების შერჩევა; 4.2.ორგანული ტოქსიკანტების ასიმილაციის უნარის მქონე ჰალოფილური კულტურები–– დასკვნები–– გამოყენებული ლიტერატურა.-
dc.format.extent87 გვ.en_US
dc.language.isokaen_US
dc.language.isoruen_US
dc.publisherთბილისიen_US
dc.sourceსაქართველოს მარილიან ნიადაგებსა და ტბებში გავრცელებული ჰალოფილური მიკროსკოპული სოკოები / მ. ლასხიშვილი: დის... ბიოლ. მეცნ. კანდ. 03.00.07/ სამეცნ. ხელმძ. გიორგი კვესიტაძე; ლალი ქუთათელაძე; ბიოქიმ. და ბიოტექნოლ. ინ-ტი., 2006-87გვ.--ბიბლიოგრ: გვ. 76-87.(საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი)en_US
dc.subjectმიკრობიოლოგიაen_US
dc.subjectფერმენტებიen_US
dc.subjectსოკოებიen_US
dc.subjectმიკროსკოპული სოკოებიen_US
dc.titleსაქართველოს მარილიან ნიადაგებსა და ტბებში გავრცელებული ჰალოფილური მიკროსკოპული სოკოებიen_US
dc.typeThesisen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
Appears in Collections:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Diserttacia.pdf767.21 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Avtoreferati qartuli.pdf330.12 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Avtoreferati rusuli.pdf399.61 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.