ამ ეგზემპლარზე გადასასვლელად გამოიყენეთ ეს იდენტიფიკატორი:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/147097
მეტამონაცემთა სრული ჩანაწერი
DC ველი | მნიშვნელობა | ენა |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | ალექსიძე, ნ. | - |
dc.contributor.advisor | ჭანიშვილი, ნ. | - |
dc.contributor.author | მალხაზოვა, იანა | - |
dc.date.accessioned | 2016-03-21T07:41:47Z | - |
dc.date.available | 2016-03-21T07:41:47Z | - |
dc.date.issued | 2006 | - |
dc.identifier.uri | http://www.nplg.gov.ge/dspace/handle/1234/147097 | - |
dc.description.tableofcontents | შესავალი–– ნაწილი I ლიტერატურის მიმოხილვა–– თავი 1. მაწონი და მაწვნის მსგავსი რძემჟავა პროდუქტების დახასიათება–– თავი 2. რძემჟავა ბაქტერიების ზოგადი დახასიათება–– თავი 3. რძემჟავა ბაქტერიების ფენოტიპური ნიშან-თვისებების როლი საკვები პროდუქტების ფერმენტაციულ წარმოებაში–– 3.1. აციდოფიკაციური აქტივობა–– როგორც საწარმო მიკროორგანიზმების ძირითადი თვისება–– 3.2. მიკროორგანიზმების ურეაზული აქტივობა–– 3.3. რძემჟავა ბაქტერიების პროტეოლიზური–– პეპტიდაზური და აუტოლიზური აქტივობა–– როგორც სასელექციო კრიტერიუმი–– 3.4. ეგზოპოლისაქარიდების მნიშვნელობა ფერმენტირებული პროდუქტების ტექსტურის ფორმირებაში–– 3.5. რძემჟავა ბაქტერიების ანტაგონისტური თვისებების მნიშვნელობა პრობიოტიკული ფუნქციის ფორმირებაში–– თავი 4. მიკროორგანიზმების მოლეკულური ტიპირება და მისი მნიშვნელობა–– ნაწილი II მასალა და მეთოდები–– თავი 5. მასალები–– თავი 6. მეთოდები–– ნაწილი III საკუთარი გამოკვლევები–– თავი 7. საქართველოს სხვადასხვა კუთხეში მოპოვებული მაწვნის დედოებიდან გამოყოფილი შტამების იდენტიფიკაცია–– თავი 8. S. thermophilus-ის შტამების ფენოტიპური თვისებების შესწავლა–– თავი 9. S. thermophilus-ის შტამების გენოტიპური დახასიათება–– თავი 10. E. durans¬-ის შტამების ტიპირებ–– თავი 11. E.durans-ის შტამების ფენოტიპური თვისებების შესწავლა–– თავი 12 რძემჟავა კოკების ანტაგონისტური აქტივობის შესწავლა–– თავი 13. ლიზოგენური შტამების გამოვლენა ფისკას მეთოდით–– კვლევის შედეგების განხილვა–– დასკვნები–– პრაქტიკული რეკომენდაციები–– ციტირებული ლიტერატურა. | - |
dc.format.extent | 144 გვ. | en_US |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თბილისი | en_US |
dc.source | მაწვნის დედოებიდან გამოყოფილი ენდემური რძემჟავა ბაქტერიების გენოტიპური და ფენოტიპური დახასიათება / ი. მალხაზოვა: დის... ბიოლ. მეცნ. კანდ. 03.00.03 / სამეცნ. ხელმძღვ.: ნ. ალექსიძე, ნ. ჭანიშვილი ; ბაქტერიოფაგ., მიკრობიოლ. და ვირუსოლოგიის ინ-ტი - თბ., 2006 - 144გვ. - - ბიბლიოგრ.: გვ.129-144.(საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი) | en_US |
dc.subject | ბიოლოგია | en_US |
dc.subject | რძემჟავა პროდუქტები | en_US |
dc.subject | მოლეკულური ბიოლოგია | en_US |
dc.title | მაწვნის დედოებიდან გამოყოფილი ენდემური რძემჟავა ბაქტერიების გენოტიპური და ფენოტიპური დახასიათება | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
შესულია კოლექციებში: | ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი |
ფაილები ამ ეგზემპლარში:
ფაილი | აღწერილობა | ზომა | ფორმატი | |
---|---|---|---|---|
Disertacia.pdf | 2.16 MB | Adobe PDF | ![]() ნახვა / გახსნა |
საავტორო უფლება