Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/147097
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorალექსიძე, ნ.-
dc.contributor.advisorჭანიშვილი, ნ.-
dc.contributor.authorმალხაზოვა, იანა-
dc.date.accessioned2016-03-21T07:41:47Z-
dc.date.available2016-03-21T07:41:47Z-
dc.date.issued2006-
dc.identifier.urihttp://www.nplg.gov.ge/dspace/handle/1234/147097-
dc.description.tableofcontentsშესავალი–– ნაწილი I ლიტერატურის მიმოხილვა–– თავი 1. მაწონი და მაწვნის მსგავსი რძემჟავა პროდუქტების დახასიათება–– თავი 2. რძემჟავა ბაქტერიების ზოგადი დახასიათება–– თავი 3. რძემჟავა ბაქტერიების ფენოტიპური ნიშან-თვისებების როლი საკვები პროდუქტების ფერმენტაციულ წარმოებაში–– 3.1. აციდოფიკაციური აქტივობა–– როგორც საწარმო მიკროორგანიზმების ძირითადი თვისება–– 3.2. მიკროორგანიზმების ურეაზული აქტივობა–– 3.3. რძემჟავა ბაქტერიების პროტეოლიზური–– პეპტიდაზური და აუტოლიზური აქტივობა–– როგორც სასელექციო კრიტერიუმი–– 3.4. ეგზოპოლისაქარიდების მნიშვნელობა ფერმენტირებული პროდუქტების ტექსტურის ფორმირებაში–– 3.5. რძემჟავა ბაქტერიების ანტაგონისტური თვისებების მნიშვნელობა პრობიოტიკული ფუნქციის ფორმირებაში–– თავი 4. მიკროორგანიზმების მოლეკულური ტიპირება და მისი მნიშვნელობა–– ნაწილი II მასალა და მეთოდები–– თავი 5. მასალები–– თავი 6. მეთოდები–– ნაწილი III საკუთარი გამოკვლევები–– თავი 7. საქართველოს სხვადასხვა კუთხეში მოპოვებული მაწვნის დედოებიდან გამოყოფილი შტამების იდენტიფიკაცია–– თავი 8. S. thermophilus-ის შტამების ფენოტიპური თვისებების შესწავლა–– თავი 9. S. thermophilus-ის შტამების გენოტიპური დახასიათება–– თავი 10. E. durans¬-ის შტამების ტიპირებ–– თავი 11. E.durans-ის შტამების ფენოტიპური თვისებების შესწავლა–– თავი 12 რძემჟავა კოკების ანტაგონისტური აქტივობის შესწავლა–– თავი 13. ლიზოგენური შტამების გამოვლენა ფისკას მეთოდით–– კვლევის შედეგების განხილვა–– დასკვნები–– პრაქტიკული რეკომენდაციები–– ციტირებული ლიტერატურა.-
dc.format.extent144 გვ.en_US
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთბილისიen_US
dc.sourceმაწვნის დედოებიდან გამოყოფილი ენდემური რძემჟავა ბაქტერიების გენოტიპური და ფენოტიპური დახასიათება / ი. მალხაზოვა: დის... ბიოლ. მეცნ. კანდ. 03.00.03 / სამეცნ. ხელმძღვ.: ნ. ალექსიძე, ნ. ჭანიშვილი ; ბაქტერიოფაგ., მიკრობიოლ. და ვირუსოლოგიის ინ-ტი - თბ., 2006 - 144გვ. - - ბიბლიოგრ.: გვ.129-144.(საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი)en_US
dc.subjectბიოლოგიაen_US
dc.subjectრძემჟავა პროდუქტებიen_US
dc.subjectმოლეკულური ბიოლოგიაen_US
dc.titleმაწვნის დედოებიდან გამოყოფილი ენდემური რძემჟავა ბაქტერიების გენოტიპური და ფენოტიპური დახასიათებაen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
Appears in Collections:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Disertacia.pdf2.16 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.