ამ ეგზემპლარზე გადასასვლელად გამოიყენეთ ეს იდენტიფიკატორი: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/153414
მეტამონაცემთა სრული ჩანაწერი
DC ველიმნიშვნელობაენა
dc.contributor.advisorმელქაძე, რევაზ-
dc.contributor.authorკინწურაშვილი, ქეთევან-
dc.date.accessioned2016-04-20T07:40:25Z-
dc.date.available2016-04-20T07:40:25Z-
dc.date.issued2006-
dc.identifier.urihttp://www.nplg.gov.ge/dspace/handle/1234/153414-
dc.description.tableofcontentsსამუშაოს ზოგადი დახასიათება––1. ლიტერატურული მიმოხილვა–– 1.1. ზოგადი ცნობები თამბაქოს შესახებ––1.2. ნიკოტინის ფარმაკოდინამიკა და ფარმაკოკინეტიკა–– 1.3. თამბაქოს ნედლეულის აღების შემდგომი დამუშავების ტექნოლოგია–– 1.3.1. დაუფერმენტებელი თამბაქოს შენახვა––1.3.2. ფერმენტაცია––1.3.3. თამბაქოს ნედლეულის ფერმენტაციის შემდგომი შენახვა––1.4. ბიოქიმიური პროცესები აღების შემდგომი დამუშავების პერიოდში–– 1.5. ხარისხის ფორმირება აღების შემდგომი დამუშავების პროცესებშ––1.5.1. თამბაქოს ნედლეულის ხარისხის ძირითადი მაჩვენებლები––1.5.2. ხარისხის კონტროლის მეთოდები––1.5.3. ხარისხის ცვლილების დინამიკა–– 1.6. კვლევის მიმართულების დასაბუთება––ექსპერიმენტული ნაწილი––2. კვლევის მასალები და მეთოდები–– 2.1. თამბაქოს ნედლეული––2.2. ლაბორატორიული დანადგარები–– 2.3. ანალიზის მეთოდები–– 2.4. ექსპერიმენტული მონაცემების მათემატიკური დამუშავება–– 3. ექსპერიმენტული კვლევის შედეგები––3.1. თამბაქოს ფერმენტაცია აერობულ პირობებში––3.1.1. დაფერმენტირების სპექტროფოტომეტრული დახასიათება––3.1.2. ფერმენტაციის პროცესები ფერმენტაციამდელი შენახვის პერიოდში–– 3.1.3. დაუფერმენტებელი თამბაქოს ხარისხობრივი პოტენციალის შეფასება ულტრაიისფერი მეთოდით––3.1.3.1. თამბაქოს ნედლეულის შემადგენლობის–– ურთიერთკავშირი ფერმენტაციამდე და ფერმენტაციის შემდეგ––3.1.3.2. ფერმენტაციის პროცესის მე–2 ფაზის მართვის საფუძვლები გადასამუშავებელი ნედლეულის თვისებებისაგან დამოკიდებულებით–– 3.1.3.3. ფერმენტაციის პროცესის მართვის საფუძვლები გადასამუშავებელი ნედლეულის თვისებებისაგან დამოკიდებულებით––3.1.4. თამბაქოს ნედლეულის ფერმენტაციისა და „დაძველების“ პროცესების დაჩქარება–– 3.1.4.1. ჟანგბადური მაჩვენებლების ცვლილების დინამიკა თამბაქოს ნედლეულის „დაძველებისას“––3.1.4.2. თამბაქოს ნედლეულის ხარისხის მაჩვენებლების ცვლილება მისი „დაძველების“ დროს––3.1.5. საფერმენტაციო წარმოების ქიმიურ–ტექნოლოგიური კონტროლის სრულყოფა––3.1.6. მიღებული შედეგების განხილვა––4. თამბაქოს ფერმენტაცია ანაერობულ პირობებში––4.2.1. თეორიული წანამძღვრები––4.2.2. ფერმენტაცია ნახშირორჟანგის ატმოსფეროში––4.2.3. ფერმენტაცია ვაკუუმის პირობებში–– 4.2.4. ფერმენტაცია ჰერმეტულ პოლიმერულ შეფუთვაში–– 4.2.5. ანაერობული ფერმენტაციის გაუმჯობესების პერსპექტული ტექნოლოგიური სქემა––4.2.6. თამბაქოს სპექტროფოტომეტრული მახასიათებლების გაზომვის შედეგები–– 5. ექსპერიმენტები თამბაქოს სუროგატირებაზე––6. ტექნიკურ–ეკონომიკური დასაბუთება––ძირითადი დასკვნები–– რეკომენდაციები წარმოებას––ლიტერატურა-
dc.format.extent181 გვ.en_US
dc.language.isokaen_US
dc.language.isoruen_US
dc.publisherქუთაისიen_US
dc.sourceთამბაქოს ფერმენტაციის პროცესის ინტენსიფიკაცია და სრულყოფა / ქ. კინწურაშვილი: დის... ტექნ. მეცნ. დოქტ. 05.18.10 / სამეცნ. კონსულტ.: რევაზ მელქაძე ; საქ. სუბტროპ. მეურნ. სახ. უნ-ტი - ქუთაისი, 2006 - 181გვ.- - ბიბლიოგრ.: გვ. 170-181.(საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი)en_US
dc.subjectქიმიური მრეწველობაen_US
dc.subjectსუბტროპიკული კულტურებიen_US
dc.subjectსოფლის მეურნეობაen_US
dc.titleთამბაქოს ფერმენტაციის პროცესის ინტენსიფიკაცია და სრულყოფაen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
შესულია კოლექციებში:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

ფაილები ამ ეგზემპლარში:
ფაილი აღწერილობა ზომაფორმატი 
Disertacia.pdf2.01 MBAdobe PDFგამოსახულება
ნახვა / გახსნა
Avtoreferati rus..pdf319.13 kBAdobe PDFგამოსახულება
ნახვა / გახსნა


საავტორო უფლება