ამ ეგზემპლარზე გადასასვლელად გამოიყენეთ ეს იდენტიფიკატორი:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/153414
მეტამონაცემთა სრული ჩანაწერი
DC ველი | მნიშვნელობა | ენა |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | მელქაძე, რევაზ | - |
dc.contributor.author | კინწურაშვილი, ქეთევან | - |
dc.date.accessioned | 2016-04-20T07:40:25Z | - |
dc.date.available | 2016-04-20T07:40:25Z | - |
dc.date.issued | 2006 | - |
dc.identifier.uri | http://www.nplg.gov.ge/dspace/handle/1234/153414 | - |
dc.description.tableofcontents | სამუშაოს ზოგადი დახასიათება––1. ლიტერატურული მიმოხილვა–– 1.1. ზოგადი ცნობები თამბაქოს შესახებ––1.2. ნიკოტინის ფარმაკოდინამიკა და ფარმაკოკინეტიკა–– 1.3. თამბაქოს ნედლეულის აღების შემდგომი დამუშავების ტექნოლოგია–– 1.3.1. დაუფერმენტებელი თამბაქოს შენახვა––1.3.2. ფერმენტაცია––1.3.3. თამბაქოს ნედლეულის ფერმენტაციის შემდგომი შენახვა––1.4. ბიოქიმიური პროცესები აღების შემდგომი დამუშავების პერიოდში–– 1.5. ხარისხის ფორმირება აღების შემდგომი დამუშავების პროცესებშ––1.5.1. თამბაქოს ნედლეულის ხარისხის ძირითადი მაჩვენებლები––1.5.2. ხარისხის კონტროლის მეთოდები––1.5.3. ხარისხის ცვლილების დინამიკა–– 1.6. კვლევის მიმართულების დასაბუთება––ექსპერიმენტული ნაწილი––2. კვლევის მასალები და მეთოდები–– 2.1. თამბაქოს ნედლეული––2.2. ლაბორატორიული დანადგარები–– 2.3. ანალიზის მეთოდები–– 2.4. ექსპერიმენტული მონაცემების მათემატიკური დამუშავება–– 3. ექსპერიმენტული კვლევის შედეგები––3.1. თამბაქოს ფერმენტაცია აერობულ პირობებში––3.1.1. დაფერმენტირების სპექტროფოტომეტრული დახასიათება––3.1.2. ფერმენტაციის პროცესები ფერმენტაციამდელი შენახვის პერიოდში–– 3.1.3. დაუფერმენტებელი თამბაქოს ხარისხობრივი პოტენციალის შეფასება ულტრაიისფერი მეთოდით––3.1.3.1. თამბაქოს ნედლეულის შემადგენლობის–– ურთიერთკავშირი ფერმენტაციამდე და ფერმენტაციის შემდეგ––3.1.3.2. ფერმენტაციის პროცესის მე–2 ფაზის მართვის საფუძვლები გადასამუშავებელი ნედლეულის თვისებებისაგან დამოკიდებულებით–– 3.1.3.3. ფერმენტაციის პროცესის მართვის საფუძვლები გადასამუშავებელი ნედლეულის თვისებებისაგან დამოკიდებულებით––3.1.4. თამბაქოს ნედლეულის ფერმენტაციისა და „დაძველების“ პროცესების დაჩქარება–– 3.1.4.1. ჟანგბადური მაჩვენებლების ცვლილების დინამიკა თამბაქოს ნედლეულის „დაძველებისას“––3.1.4.2. თამბაქოს ნედლეულის ხარისხის მაჩვენებლების ცვლილება მისი „დაძველების“ დროს––3.1.5. საფერმენტაციო წარმოების ქიმიურ–ტექნოლოგიური კონტროლის სრულყოფა––3.1.6. მიღებული შედეგების განხილვა––4. თამბაქოს ფერმენტაცია ანაერობულ პირობებში––4.2.1. თეორიული წანამძღვრები––4.2.2. ფერმენტაცია ნახშირორჟანგის ატმოსფეროში––4.2.3. ფერმენტაცია ვაკუუმის პირობებში–– 4.2.4. ფერმენტაცია ჰერმეტულ პოლიმერულ შეფუთვაში–– 4.2.5. ანაერობული ფერმენტაციის გაუმჯობესების პერსპექტული ტექნოლოგიური სქემა––4.2.6. თამბაქოს სპექტროფოტომეტრული მახასიათებლების გაზომვის შედეგები–– 5. ექსპერიმენტები თამბაქოს სუროგატირებაზე––6. ტექნიკურ–ეკონომიკური დასაბუთება––ძირითადი დასკვნები–– რეკომენდაციები წარმოებას––ლიტერატურა | - |
dc.format.extent | 181 გვ. | en_US |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.language.iso | ru | en_US |
dc.publisher | ქუთაისი | en_US |
dc.source | თამბაქოს ფერმენტაციის პროცესის ინტენსიფიკაცია და სრულყოფა / ქ. კინწურაშვილი: დის... ტექნ. მეცნ. დოქტ. 05.18.10 / სამეცნ. კონსულტ.: რევაზ მელქაძე ; საქ. სუბტროპ. მეურნ. სახ. უნ-ტი - ქუთაისი, 2006 - 181გვ.- - ბიბლიოგრ.: გვ. 170-181.(საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი) | en_US |
dc.subject | ქიმიური მრეწველობა | en_US |
dc.subject | სუბტროპიკული კულტურები | en_US |
dc.subject | სოფლის მეურნეობა | en_US |
dc.title | თამბაქოს ფერმენტაციის პროცესის ინტენსიფიკაცია და სრულყოფა | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
შესულია კოლექციებში: | ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი |
ფაილები ამ ეგზემპლარში:
ფაილი | აღწერილობა | ზომა | ფორმატი | |
---|---|---|---|---|
Disertacia.pdf | 2.01 MB | Adobe PDF | ![]() ნახვა / გახსნა | |
Avtoreferati rus..pdf | 319.13 kB | Adobe PDF | ![]() ნახვა / გახსნა |
საავტორო უფლება