Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/154118
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorსირბილაძე, აკაკი-
dc.contributor.authorებელაშვილი, ნანა-
dc.date.accessioned2016-04-25T09:10:30Z-
dc.date.available2016-04-25T09:10:30Z-
dc.date.issued2006-
dc.identifier.urihttp://www.nplg.gov.ge/dspace/handle/1234/154118-
dc.description.tableofcontentsშესავალი–– თავი I. ლიტერატურული მიმოხილვა–– I.1. ვარდისფერი ღვინოების დამზადების ტექნოლოგიური ხერხები და გამოყენებული ყურძნის ჯიშები–– I.2. ქიმიური შედგენილობა–– I.2.1. ფენოლური ნაერთები–– I.2.2. ორგანული მჟავები–– I.2.3. ამინომჟავები–– I.2.4. მქროლავი არომატული კომპონენტები–– ექსპერიმენტული ნაწილი მიღებული შედეგები და მათი განსჯა–– თავი II. კვლევის ობიექტები და მეთოდები–– თავი III. კორელაციური დამოკიდებულების გამოკვლევა შამპანურის ღვინომასალებისა და შამპანურის ფენოლურ ნაერთებსა და ხარისხს შორის–– თავი IV. ფენოლური ნაერთების გამოკვლევა თავკვერიდან და შავკაპიტოდან სხვა- დასხვა ტექნოლოგიური ხერხის გამოყენებით დამზადებულ ვარდისფერ სუფრის მშრალ ღვინოებში მათი რაციონალური ტექნოლოგიის შემუშავების მიზნით–– IV.1. ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების გამოკვლევა თავკვერიდან და შავკაპიტოდან დამზადებულ ვარდისფერ ჯიშურ სუფრის მშრალ ღვინომასალებში–– IV.1.1. ორგანული მჟავები–– IV.1.2. ამინომჟავები–– IV.1.3. ფენოლკარბონმჟავები–– ფენოლალდეჰიდები–– კატეხინები–– IV.1.4. მქროლავი არომატული კომპონენტები–– თავი V. მთრიმლავ და საღებავ ნივთიერებათა ტექნოლოგიური მარაგის გამოკვლევა აღმოსავლეთ საქართველოს წითელყურძნიან ჯიშებში და მათ ახლად გამოწნეხილ დურდოში–– თავი VI. მეღვინეობის ნარჩენი ნედლეულის წითელყურძნიანი ჯიშების ახლადგამოწნეხილი დურდოს ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებებისა და თეთრყურძნიანი ტკბილის გამოყენებით სხვადასხვა ტიპის ვარდისფერი ღვინოებისა და მისტელის დამზადების ტექნოლოგიური სქემების შემუშავება–– VI.1 სუფრის მშრალი ღვინოები–– VI.2. ღვინომასალები ცქრიალა და შუშხუნა ღვინოებისათვის–– VI.3. სადესერტო ღვინოები–– VI.4. ლიქიორული ტიპის ღვინოები–– VI.5. ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების ექსტრაქტული პროცესების ინტენსიფიკაციის გამოკვლევა და ვარდისფერი შემაგრებული ღვინოების დამზადების რაციონალური ტექნოლოგიის შემუშავება–– VI.5.1. დურდოს თერმული დამუშავების გავლენა შემაგრებული ვარდისფერი ღვინოების ორგანულ მჟავებზე–– VI.5.2. დურდოს თერმული დამუშავების გავლენა ვარდისფერი შემაგრებული ღვინოების ამინომჟავებზე–– VI.5.3. დურდოს თერმული დამუშავების გავლენა ვარდისფერი შემაგრებული ღვინოების ფენოლკარბონმჟავებზე–– ფენოლალდეჰიდებზე–– VI.5.4. დურდოს თერმული დამუშავების გავლენა ვარდისფერი შემაგრებული ღვინოების მქროლავ არომატულ კომპონენტებზე–– VI.6. წითელყურძნიანი ჯიშების ახლადგამოწნეხილი დურდოს ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებებისა და რქაწითელის ტკბილის გამოყენებით ვარდისფერი მისტელის დამზადების ტექნო-ქიმიური ასპექტების გამოკვლევა–– თავი VII. ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების ცვლილება ვარდისფერი ღვინოებისა და მისტელის შენახვის პროცესში–– თავი VIII. კვლევის ძირითადი შედეგების მათემატიკური დამუშავება–– თავი IX. ეკონომიური ეფექტის ანგარიში–– დასკვნები–– ლიტერატურა–– დანართი.-
dc.format.extent277 გვ.en_US
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთბილისიen_US
dc.sourceბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების გამოკვლევა ვარდისფერი და ცქრიალა ღვინოების დამზადების პროცესში მათი ტექნოლოგიების სრულყოფის მიზნით/ ნ. ებელაშვილი : დის...ტექნ. მეცნ. დოქტ. 05.18.18 / საქ. სოფლ. მეურნ. მეცნ. აკად. მებაღ., მევენახ. და მეღვინ. ინ-ტი - თბ., 2006 – 277 გვ. : სურ., ცხრ. - - ბიბლიოგრ.: გვ. 271-300.(საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი)en_US
dc.subjectქიმიური მრეწველობაen_US
dc.subjectალკოჰოლიანი სასმელებიen_US
dc.subjectღვინის ტექნოლოგიაen_US
dc.titleბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების გამოკვლევა ვარდისფერი და ცქრიალა ღვინოების დამზადების პროცესში მათი ტექნოლოგიების სრულყოფის მიზნითen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
Appears in Collections:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Disertacia.pdf6.62 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Danarti.pdf10.48 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.