Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/159821
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorწერეთელი, ბენედიქტე-
dc.contributor.authorჯაფარიძე, ალექსანდრე-
dc.date.accessioned2016-06-06T12:40:34Z-
dc.date.available2016-06-06T12:40:34Z-
dc.date.issued2006-
dc.identifier.urihttp://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/159821-
dc.description.tableofcontentsშესავალი–– თავი 1. ლიტერატურული მიმოხილვა–– 1.1. ფენოლური ნაერთები–– მათი ჟანგვა და კონდენსაცია–– 1.2. პოლიფენოლების ურთიერთქმედება ცილებთან–– 1.3. სპილენძის იონების გავლენა ცილა-ტანინის ურთიერთქმედების პროცესზე–– 1.4.ეთილენ-ბის-დითიოკარბამატული ფუნგიციდები–– მათი გარდაქმნის და შეღწევის გზები ყურძენსა და მისი გადამუშავების პროდუქტებში–– 1.5 ღვინომასალების დაწმენდისა და სტაბილიზაციის მეთოდები–– თავი 2. ექსპერიმენტული ნაწილი. კვლევის ობიექტები და მეთოდები–– 2.1. კვლევის ობიექტები–– 2.2. ეთილენ-ბის-დითიოკარბამატული ფუნგიციდური პრეპარატები–– 2.3. ეთილენ-ბის-დითიოკარბამატების გაარდაქმნის პროდუქტები–– 2.4. ეთილენ-ბის-დითიოკარბამატული ფუნგიციდური პრეპარატების გავლენა საფუვრის წმინდა კულტურით (IOC B 2000, Saccharomyces vini, var. Kahur. 42 და Saccaromyces oviformis, var. GIV. 50;) წარმოებულ ალკოჰოლური დუღილის პროცესზე–– 2.5. ეთილენ-ბის-დითიოკარბამატული ფუნგიციდური პრეპარატების გარდაქმნა სპონტანური ალკოჰოლური დუღილის პროცესშ––; 2.6. ღვინის ჟანგვა-აღდგენითი პოტენციალის შეცვლა აერაციის შედე-გად და მისი გავლენა ნიშანდებული ეთილენ-ბის-დითიოკარბამატების რადიოაქტიური ნახშირბადის განაწილებაზე ლექსა და ღვინოში–– 2.7. ღვინომასალების დამუშავება მემბრანულ ფილტრებში ფილტრაციით–– 2.8. დამუშავების სხვადსხვა მეთოდების გამოყენება ღვინომასალიდან ფუნგიციდებისა და მათი გარდაქმნის პროდუქტების მოცილების მიზნით–– 2.9. ანალიზის საერთო მეთოდები–– თავი III. მიღებული შედეგები და მათი განსჯა–– 3.1. ეთილენ-ბის-დითიოკარბამატული ფუნგიციდების გარდაქმნები ალოკჰოლური დუღილის პროცესში–– 3.1.1. ეთილენ-ბის-დითიოკარბამატული ფუნგიციდების მიკრობიო-ლოგიური ტრანსფორმაციის შესაძლებლობის გამოკვლევა–– 3.1.2. პოლიკარბაცინის–– პოლიხომის–– არცერიდის და მათი გარდაქმნის პროდუქტების კვლევა ღვინომასალებში–– 3.2 ღვინის ჟანგვა-აღდგენითი პოტენციალის ცვლილების გავლენა მასში ფუნგიციდური ნარჩენების შემცველობაზე–– 3.3. სპილენძის იონების გავლენა ეთილენ-ბის-დითიოკარბამატების და მათი მეტებოლიტების ურთიერთქმედებაზე ლექწარმომქმნელ კომპონენტებთა–– 3.4. ღვინომასალების დამუშავების ტექნოლოგიების გავლენა მასში ფუნგიციდური ნარჩენების შემცველობაზე–– დასკვნები–– გამოყენებული ლიტერატურა.-
dc.format.extent129 გვ.en_US
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთბილისიen_US
dc.sourceღვინომასალების ქიმიურ-ეკოლოგიური კვლევა /ა.ჯაფარიძე : დის...ქიმ. მეცნ. კანდ. / სამეცნ. ხელმძღვ. ბენედიქტე წერეთელი ; საქ. სახელმწ. სასოფლ.-სამეურნ. უნ-ტი, ბიიორგან. ქიმ. კათედრა - თბ., 2006 – 348 გვ. : ნახ., ცხრ. - - ბიბლიოგრ.: გვ. 104-121(საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი)en_US
dc.subjectქიმიური მრეწველობაen_US
dc.subjectქიმიური ეკოლოგიაen_US
dc.subjectფენოლური ნაერთებიen_US
dc.subjectღვინის ტექნოლოგიაen_US
dc.titleღვინომასალების ქიმიურ-ეკოლოგიური კვლევაen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
Appears in Collections:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Disertacia.pdf863.46 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.