ამ ეგზემპლარზე გადასასვლელად გამოიყენეთ ეს იდენტიფიკატორი:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/166244
მეტამონაცემთა სრული ჩანაწერი
DC ველი | მნიშვნელობა | ენა |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | ჩავლეიშვილი, ამირან | - |
dc.contributor.advisor | ჭუჭულაშვილი, თამაზი | - |
dc.contributor.author | მიროტაძე, მაია | - |
dc.date.accessioned | 2016-07-19T10:00:39Z | - |
dc.date.available | 2016-07-19T10:00:39Z | - |
dc.date.issued | 2011 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/166244 | - |
dc.description.tableofcontents | ნაშრომის ზოგადი დახასიათება –– კვლევის ობიექტი და მეთოდიკა–– თავი I ლიტერატურის მიმოხილვა–– 1.1 ქართული თხილის საწარმოო პოტენციალი–– 1.2 თხილის გავრცელების ზონები საქართველოში–– 1.3 შერჩეული თხილის აბორიგენული ჯიშების სამეურნეო ტექნოლოგიური დახასიათება–– 1.4 თხილის კვებითი და ტექნიკური ღირებულებ;––1.5 თხილის ქიმიური შემადგენლობა (ზოგადი დახასიათება)–– 1.5.1 კაკალნაყოფიანი კულტურების ნაყოფის უჯრედის შტრუქტურა–– 1.5.2 ცხიმის წარმოშობა და გარდაქმნის პროცესი მცენარის ნაყოფში–– 1.5.3 ცხიმი–– 1.5.4 ცვილი–– სტერინები–– საღებავი ნივთიერებები–– ფოსფატიდები–– 1.5.5 ცილა–– 1.5.6 ნახშირწყლები–– 1.5.7 ფერმენტები–– ვიტამინები–– მინერალური ნივთიერებები–– 1.6 შრობის პროცესის ზოგადი საკითხები–– 1.7 სოფლის მეურნეობის პროდუქტების შენახვაზე მოქმედი ფაქტორები და შენახვის დროს მიმდინარე პროცესები–– თავი II ექსპერიმენტული ნაწილი–– 2.1. კვლევის მეთოდები–– 2.2 თხილის მოსავლის აღება და პირველადი გადამუშავება–– 2.2.1 თხილის კრეფის ვადების გავლენა ხარისხობრივ მაჩვენებლებზე–– 2.2.2 თხილის შრობის ტექნოლოგიური რეჟიმები–– თავი III თხილის ხარისხობრივი მაჩვენებლები–– 3.1 საერთაშორისო სტანდარტის მოთხოვნები თხილის ხარისხისადმი–– 3.2 საკონტროლო ნიმუშის აღება–– 3.3 თხილის მექანიკური ანალიზის შედეგები–– 3.3.1 კალიბრი–– 3.3.2 შრობის დანაკარგი–– გამოსავლიანობა–– ხარისხობრივი მაჩვენებლები–– 3.3.3 ქიმიური ანალიზის შედეგები–– თავი IV ნედლეულის (თხილი) მიღების და შენახვის წესები–– 4.1 თხილის შენახვისას გასათვალისწინებელი ფაქტორები–– 4.2 თხილის როგორც შენახვის ობიექტის თავისებურებები და ნაყოფში მიმდინარე პროცესები–– 4.3 თხილის შენახვის პირობები–– 4.4 თხილის შრობის რეჟიმების გავლენა შენახვის პერიოდში დანაკარგებზე–– 4.5 თხილის ქიმიური შემადგენლობის ცვლილება შენახვის პერიოდის განმავლობაში–– თავი V თხილის ნაყოფის მავნებლები და დაავადებები–– დასკვნები და რეკომენდაციები–– გამოყენებული ლიტერატურა | - |
dc.format.extent | 151 გვ. | en_US |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თბილისი | en_US |
dc.source | საქართველოში გავრცელებულ ზოგიერთ კაკლოვანთა /თხილი/ სამრეწველო ჯიშების შრობის ოპტიმალური რეჟიმის დადგენა / მ. მიროტაძე; დის... დოქტ. აკად. ხარ. / ხელმძღვ.: ამირან ჩავლეიშვილი; საქ. აგრარული უნ-ტი; თბ., 2011 - 151გვ. - - ბიბლიოგრ.: გვ. 141-151. (საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი) | en_US |
dc.subject | კაკლოვანი კულტურები საქართველოში | en_US |
dc.subject | სოფლის მეურნეობა | en_US |
dc.subject | მცენარეული პროდუქტები | en_US |
dc.title | საქართველოში გავრცელებულ ზოგიერთ კაკლოვანთა /თხილი/ სამრეწველო ჯიშების შრობის ოპტიმალური რეჟიმის დადგენა | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
შესულია კოლექციებში: | ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი |
ფაილები ამ ეგზემპლარში:
ფაილი | აღწერილობა | ზომა | ფორმატი | |
---|---|---|---|---|
Disertacia.pdf | 1.55 MB | Adobe PDF | ![]() ნახვა / გახსნა |
საავტორო უფლება