Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/166315
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | ნაჭყებია, ჯემალ | - |
dc.contributor.author | ზაზაშვილი, ნიკოლოზ | - |
dc.date.accessioned | 2016-07-19T12:19:45Z | - |
dc.date.available | 2016-07-19T12:19:45Z | - |
dc.date.issued | 2010 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/166315 | - |
dc.description.tableofcontents | შესავალი –– 2. ლიტერატურის მიმოხილვა –– 2.1. თხიერი საკვები არე აერობული და ფაკულტატური ანაერობული მიკროორგანიზმებისათვის –– 2.2. მყარი საკვები არე აერობული და ფაკულტატური ანაერობული მიკროორგანიზმებისათვის –– 2.3. თხიერი საკვები არე ანაერობული მიკროორგანიზმებისათვის –– 2.4. მყარი საკვები არე ანაერობული მიკროორგანიზმებისათვის –– 2.5. მცენარეული სუბსტრატისაგან დამზადებული საკვები ნიადაგები –– 2.6. საკვები ნიადაგები–– რომლებიც გამოყენებულია ზოგიერთი დაავადების აღმძვრელის ბიოქიმიური აქტივობის დასადგენად და კულტივირებისათვის–– 3. საკუთარი გამოკვლევები –– 3.1. კვლევის მასალა და მეთოდები –– 3.2. მცენარეული კულტურებისაგან დამზადებული ნიადაგის ქიმიური შედგენილობა –– 3.3. საცდელ მშრალ საკვებ ნიადაგზე აერობული და ანაერობული მიკროორგანიზმების კულტივირება –– 4. ახალი საკვები არე აერობული და ანაერობული მიკროორგანიზმებისათვის –– 4.1. ახალი საკვები არე აერობული და ფაკულტატური ანაერობული მიკროორგანიზმების კულტივირებისათვის –– 4.2. ახალი საკვები არე ანაერობული მიკროორგანიზმების კულტივირებისათვის –– 5. კლოსტრიდიების შეწყვილების ცდები ეშერიხიებთან და სტაფილოკოკებთან –– 5.1. კლოსტრიდიებისა და ეშერიხიების შეწყვილების ცდები ახალ საკვებ ნიადაგზე –– 5.2. კლოსტრიდიებისა და სტაფილოკოკების შეწყვილების ცდები ახალ საკვებ ნიადაგზე –– 5.3. ახალ საკვებ ნიადაგზე E.coli-ს კლოსტრიდიალური რეკომბინანტებისაგან დამზადებული ვაქცინის იმუნოგენური თვისებების შესწავლა ––6. ზოგიერთი ბიოლოგიური–– ქიმიური და ფიზიკური ფაქტორების გავლენა Cl.perfringens-ის თვისებებზე –– ა) იმუნური შრატის გავლენა –– ბ) სტრეპტომიცინის გავლენა Cl.perfringens-ის თვისებებზე ––გ) დაბალი ტემპერატურის გავლენა Cl.perfringens-ის თვისებებზე –– 7. მიღებული შედეგების განხილვა–– 8. დასკვნები –– 9. პრაქტიკული წინადადებები –– 10. გამოყენებული ლიტერატურის სია | - |
dc.format.extent | 130 გვ. | en_US |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თბილისი | en_US |
dc.source | მცენარეული სუბსტრატისაგან დამზადებული საკვები არე აერობული და ანაერობული მიკროორგანიზმების კულტივირებისათვის / ნ. ზაზაშვილი; დის... დოქტ. აკად. ხარ. / ხელმძღვ.: ამირან ჩავლეიშვილი; საქ. აგრარული უნ-ტი; თბ., 2010 - 130 გვ. - - ბიბლიოგრ.: გვ. 121-130.(საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი) | en_US |
dc.subject | მიკროორგანიზმების კულტივირება | en_US |
dc.subject | აერობული მიკროორგანიზმები | en_US |
dc.subject | ვეტერინარია | en_US |
dc.title | მცენარეული სუბსტრატისაგან დამზადებული საკვები არე აერობული და ანაერობული მიკროორგანიზმების კულტივირებისათვის | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
Appears in Collections: | ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Disertacia.pdf | 608.65 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.