Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/166470
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | ნათიძე, მერაბ | - |
dc.contributor.advisor | მეიფარიანი, ამირან | - |
dc.contributor.author | არსენაშვილი, ირმა | - |
dc.date.accessioned | 2016-07-20T12:36:52Z | - |
dc.date.available | 2016-07-20T12:36:52Z | - |
dc.date.issued | 2006 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/166470 | - |
dc.description.tableofcontents | შესავალი –– თავი I. ლიტერატურის მიმოხილვა –– 1.1. ჯილეხი. ისტორიული ცნობები––გავრცელება და ეკონომიკური ზარალი –– 1.2. ჯილეხის მიმდინარეობის თავისებურება სასოფლო- სამეურნეო ცხოველებში –– 1.3. ჯილეხის საწინააღმდეგო ბიოპრეპარატები და ღონისძიებები –– 1.4. სტი ვაქცინის დამზადების პრინციპები –– 1.5. პასიური ჰემაგლუტინაციის რეაქცია (პჰრ) და ინფექციურ დაავადებათა ექსპრესდიაგნოსტიკა –– თავი II. საკუთარი გამოკვლევები –– 2.1. გამოკვლევის მასალა და მეთოდიკა –– 2.2. “სტი” სავაქცინე შტამის კულტივირებისათვის ხორბლის ექსტრაქტზე დამზადებული საკვები არის შემუშავება –– 2.2.1. ხორბლის საკვები არის ქიმიური შემადგენლობის შესწავლა –– 2.3. ხორბლის საკვებ არეზე კულტივირებული “სტი” სავაქცინე შტამის ნიშან-თვისებების შესწავლა–– მორფოლოგიური და ტინქტორიალური თვისებები –– კულტურალურ-ბიოქიმიური თვისებები –– საქაროლიტური თვისებები –– რედუქციული თვისებები –– შტამის მგრძნობელობის შესწავლა პენიცილინის მიმართ –– შტამის მგრძნობელობა ანტიბიოტიკების მიმართ –– ფაგომგრძნობელობა –– 2.4. “სტი” სავაქცინე შტამის უვნებლობის დადგენა –– 2.5. “სტი” ვაქცინის პრევენტული თვისებების შესწავლა –– 2.6. “სტი” ვაქცინის გავლენის შესწავლა მსხვილფეხა რქიან პირუტყვში წველადობაზე –– 2.7. “სტი” ვაქცინით იმუნიზირებულ ლაბორატორიულ ცხოველებში იმუნური ფონის შესწავლა –– 2.8. “სტი” ვაქცინით იმუნიზირებულ მსხვილფეხა რქიან პირუტყვსა და ცხვარში გამომუშავებული ანტისხეულების ტიტრის დადგენა პასიური ჰემაგლუტინაციის რეაქციით –– ანალიზი –– დასკვნები –– პრაქტიკული წინადადებები –– ლიტერატურის სია | - |
dc.format.extent | 100 გვ. | en_US |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თბილისი | en_US |
dc.source | ხორბლის ექსტრაქტიდან დამზადებულ საკვებ არეზე კულტივირებული /ი. არსენაშვილი; დის... დოქტ. აკად. ხარ. / ხელმძღვ.: მერაბ ნათიძე; ამირან მეიფარიანი; საქ. აგრარული უნ-ტი; თბ., 2011 - 100 გვ. - - ბიბლიოგრ.: გვ. 89-100.(საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი) | en_US |
dc.subject | ვირუსოლოგია | en_US |
dc.subject | მიკოლოგია | en_US |
dc.subject | სავეტერინარო მიკრობიოლოგია | en_US |
dc.title | ხორბლის ექსტრაქტიდან დამზადებულ საკვებ არეზე კულტივირებული “სტი” სავაქცინე შტამის მახასიათებლების შესწავლა | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
Appears in Collections: | ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Disertacia.pdf | 812.6 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.