Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/166679
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | ბასილაძე, გივი | - |
dc.contributor.author | კალანდია, ერნა | - |
dc.date.accessioned | 2016-07-21T12:27:30Z | - |
dc.date.available | 2016-07-21T12:27:30Z | - |
dc.date.issued | 2008 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/166679 | - |
dc.description.tableofcontents | შესავალი–– თავი 1. ლიტერატურული მიმოხილვა–– 1.1. რძის ქიმიური შედგენილობა და ბიოლოგიური ღირებულება–– 1.2. წლის სეზონის გავლენა რძეში მძიმე ლითონების შემცველობაზე––1.3. სპილენძის, თუთიისა და ტყვიის ბიოლოგიური როლი და ტოქსიკურობა–– 1.4. მოთხოვნილება რძის ხარისხზე რძემჟავა პროდუქტებისა და ყველის წარმოებისათვის–– თავი 2. კვლევის ადგილი–– ობიექტი და კვლევის მეთოდები–– 2.1. კვლევის ჩატარების ადგილი–– 2.2. კვლევის ობიექტი––ა) ნიადაგი–– ბ) მცენარეული საფარის დახასიათება––გ) კავკასიური წაბლა ჯიშის მოკლე დახასიათება–– 2.3. კვლევის მეთოდები–– ა) სპილენძისა და თუთიის განსაზღვრა ცხოველის სისხლის შრატში–– ბ) რძის ფიზიკურ-ქიმიური ანალიზი–– 2.4. ტექნოლოგიური ცდა–– ა) მაწვნის დამზადების ტექნოლოგია–– ბ) ქართული ყველის დამზადების ტექნოლოგია–– თავი 3. საკუთარი გამოკვლევის შედეგები–– 3.1. სპილენძის შემცველობა ნიადაგში–– მცენარეულ საკვებში–– ცხოველის სისხლსა და რძეში წლის სეზონების მიხედვით–– 3.2. თუთიის შემცველობა ნიადაგში, მცენარეულ საკვებში–– ცხოველის სისხლსა და რძეში წლის სეზონების მიხედვით––3.3. ტყვიის შემცველობა ნიადაგში, მცენარეულ საკვებსა და რძეში წლის სეზონების მიხედვით–– 3.4. მძიმე ლითონების გავლენა ფურების სარძეო პროდუქტიულობაზე–– 3.5. მძიმე ლითონების გავლენა რძის ხარისხზე–– 3.6. მძიმე ლითონების გავლენა მაწვნის ხარისხზე–– 3.7. მძიმე ლითონების გავლენა ქართული ყველის ხარისხზე–– თავი 4. მძიმე ლითონების (სპილენძი–– თუთია–– ტყვია) გავლენის ეკონომიკური ეფექტურობა ფურების სარძეო პროდუქტიულობაზე––დასკვნები–– პრაქტიკული წინადადებები–– გამოყენებული ლიტერატურა | - |
dc.format.extent | 142 გვ. | en_US |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თბილისი | en_US |
dc.source | ზოგიერთი ეკოლოგიური ფაქტორის გავლენა ძროხის რძისა და რძის პროდუქტების ხარისხზე ქვემო ქართლის რეგიონში / ე. კალანდია; დის... დოქტ. აკად. ხარ. / ხელმძღვ.: გივი ბასილაძე; საქ. აგრარული უნ-ტი; თბ., 2008 - 142 გვ. - - ბიბლიოგრ.: გვ. 129-142.(საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი) | en_US |
dc.subject | მეცხოველეობა | en_US |
dc.subject | რძის პროდუქტიულობა | en_US |
dc.subject | სოფლის მეურნეობა | en_US |
dc.title | ზოგიერთი ეკოლოგიური ფაქტორის გავლენა ძროხის რძისა და რძის პროდუქტების ხარისხზე ქვემო ქართლის რეგიონში | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
Appears in Collections: | ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Disertacia.pdf | 664.09 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.