ამ ეგზემპლარზე გადასასვლელად გამოიყენეთ ეს იდენტიფიკატორი:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/166759
მეტამონაცემთა სრული ჩანაწერი
DC ველი | მნიშვნელობა | ენა |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | ქეშელაშვილი, ომარ | - |
dc.contributor.author | ზედგინიძე, ლიანა | - |
dc.date.accessioned | 2016-07-22T07:19:00Z | - |
dc.date.available | 2016-07-22T07:19:00Z | - |
dc.date.issued | 2006 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/166759 | - |
dc.description.tableofcontents | შესავალი–– თავი I. სასოფლო-სამეურნეო პროდუქციის ბაზრის ფორმირების თეორიული საფუძვლები საბაზრო ურთიერთობათა პირობებში–– 1.1. საბაზრო ეკონომიკური სისტემის დახასიათება–– ძირითადი მოთხოვნები და მოტივაციები–– 1.2. რეგიონული სასურსათო ბაზრის ფორმირების ძირითადი მიმართულებები და ფუნქციონირების საფუძვლები–– 1.3. სოფლის მეურნეობის დარგების ეკონომიკური ეფექტიანობის განსაზღვრის მეთოდოლოგიური საფუძვლები და მაჩვენებელთა სისტემა–– თავი II. მეკარტოფილეობის განვითარების თანამედროვე დონე–– ხელშემწყობი ბუნებრივ-ეკონომიკური პირობები–– განვითარების ტენდენციები და კანონზომიერებები და როლი სასურსათო უსაფრთხოების უზრუნველყოფაში–– 2.1. საბაზრო ეკონომიკის პირობებში მეკარტოფილეობის სხვა დარგებთან შეთანაწყობილი ფუნქციონირების ეკონომიკური პარამეტრები და კონცეპტუალური პოზიციები–– 2.2. მეკარტოფილეობის განვითარების ეკონომიკურ-ტექნოლოგიური გარემო და საკვლევი რეგიონის პრიორიტეტულობა–– 2.3. მეკარტოფილეობის როლი და ადგილი სოფლის მეურნეობის დარგობრივ სტრუქტურაში–– განვითარების ზონალურ-დიფერენცირებული ეკონომიკური პარამეტრები და დარგთაშორისი პროპორციები–– 2.4. მეკარტოფილეობის განვითარების ძირითადი ტენდენციები, კანონზომიერებები და ეფექტიანობა–– 2.5. მეკარტოფილეობის პროდუქციით უზრუნველყოფის დონე სასურსათო უსაფრთხოების საერთო სისტემაში–– თავი III. მეკარტოფილეობის ეკონომიკური ეფექტიანობის ამაღლების ღონისძიებათა სისტემა–– 3.1. სასოფლო-სამეურნეო მარკეტინგის გამოყენება კარტოფილის წარმოებასა და რეალიზაციის ეფექტიანობის ამაღლების საქმეში–– 3.2. კარტოფილის წარმოების ეფექტიანობაზე მოქმედი ფაქტორების გავლენის ხარისხის დასაბუთება მრავალფაქტორული კორელაციურ-რეგრესიული ანალიზის მეთოდის გამოყენებით–– 3.3. მეკარტოფილეობის ოპტიმალური შეთანაწყობა სხვა დარგებთან და კულტურებთან–– 3.4. კარტოფილის წარმოების ეკონომიკური ეფექტიანობის მენეჯმენტი და სახელმწიფო რეგულირების სისტემა–– დასკვნები და წინადადებები–– გამოყენებული ლიტერატურა | - |
dc.format.extent | 210 გვ. | en_US |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თბილისი | en_US |
dc.source | კარტოფილის რეგიონული ბაზრის ფორმირების ძირითადი მიმართულებები (სამცხე-ჯავახეთის მაგალითზე) / ლ. ზედგენიძე; დის... დოქტ. აკად. ხარ. / ხელმძღვ.: ომარ ქეშლაშვილი; საქ. აგრარული უნ-ტი; თბ., 2006 - 210 გვ. - - ბიბლიოგრ.: გვ. 204 -210.(საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი) | en_US |
dc.subject | საქართველოს საბაზრო ეკონომიკა | en_US |
dc.subject | სოფლის მეურნეობა | en_US |
dc.subject | მეკარტოფილეობა საქართველოში | en_US |
dc.title | კარტოფილის რეგიონული ბაზრის ფორმირების ძირითადი მიმართულებები (სამცხე-ჯავახეთის მაგალითზე) | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
შესულია კოლექციებში: | ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი |
ფაილები ამ ეგზემპლარში:
ფაილი | აღწერილობა | ზომა | ფორმატი | |
---|---|---|---|---|
Disertacia.pdf | 879.55 kB | Adobe PDF | ![]() ნახვა / გახსნა |
საავტორო უფლება