Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/207193
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorახვლედიანი, ციური-
dc.contributor.advisorგელდიაშვილი, ნუნუ-
dc.contributor.authorბერიაშვილი, თინათინ-
dc.date.accessioned2017-04-26T08:06:27Z-
dc.date.available2017-04-26T08:06:27Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.urihttp://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/207193-
dc.description.tableofcontentsშესავალი--თავი I. ლინგვოკულტუროლოგიურ კონცეპტ „ღვინის“ ლექსიკური ასპექტები--§ 1. ლექსემა „ღვინო“, როგორც ლინგვოკულტუროლოგიური კონცეპტი--§ 2. კონცეპტ „ღვინის“ ფლექსია-დერივაციის შედეგად მიღებული ქართული ლექსიკური ერთეულები--§ 3. კონცეპტ „ღვინის“ ფლექსია-დერივაციის შედეგად მიღებული ფრანგული ლექსიკური ერთეულები--§ 4. ღვინის სმის პროცესის გამომხატველი ლექსიკური ერთეულები--§ 5. პოლისემიური სიტყვები--§ 6. ერთწევრიანი ფრაზეოლოგიზმები--§ 6.1. ღვინის ხარისხის გამომხატველი ლექსიკური ერთეულები-- § 6.2. დალევის გამომხატველი ლექსიკური ერთეულები--§ 6.3. ნასმურობის გამომხატველი ქართული ლექსიკური ერთეულები--6.4 ფრანგული ლექსიკური ერთეულები, რომლებიც გამოხატავენ ნასმურობას--§ 7. კონცეპტ „ღვინოსთან“ დაკავშირებული ტერმინები-- § 8. ღვინის დაჭაშნიკებასთან დაკავშირებული ლექსიკა-ტერმინოლოგია--თავი II. კონცეპტ „ღვინის შემცველი ფრაზეოლოგიზმები--§ 1. ფრაზეოლოგიური ერთეულების მიღების შესაძლებლობები--§ 2. იდიომების სტრუქტურა--§ 2.1. ფრანგული ორკომპონენტიანი სახელური იდიომების სტრუქტურა--§ 2.2. ფრანგული ზმნური ფრაზეოლოგიური ერთეულები--§2.3. ქართული ზმნური იდიომური გამოთქმები-- § 2.4.სამი და მეტწევრიანი იდიომური გამოთქმებ]--§ 3. ანდაზები--§ 4. გამოცანები--თავი III. ფრაზეოლოგიურ ერთეულთა სემანტიკური ასპექტები--§ 1. ფრაზეოლოგიური ერთეულების წარმოშობისთვის--§ 2. სემანტიკური დერივაცია-- § 3. ვარიანტულობა--§ 4.სტილისტური კლასიფიკაცია--§ 5. ფრაზეოლოგიურ ერთეულთა თემატიკა--§ 6. სემანტიკური იდენტობები--დასკვნა--გამოყენებული ლიტერატურა-- საანალიზო წყაროები--დანართები.-
dc.format.extent156 გვ.en_US
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთელავიen_US
dc.sourceლინგვოკულტუროლოგიურ კონცეპტ „ღვინის“ ლექსიკურ-სემანტიკური ასპექტები ქართულ და ფრანგულ ფრაზეოლოგიურ ერთეულებში/თინათინ ბერიაშვილი; დის...დოქტ. აკად. ხარ. სამეცნ.ხელმძღვ.: ციური, ახვლედიანი, ნუნუ, გელდიაშვილი; იაკობ გოგებაშვილის სახელობის სახელმწიფო უნ-ტი; თელავი, 2016–156 გვ. (საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი)en_US
dc.subjectტიპოლოგიური ლინგვისტიკაen_US
dc.subjectსემანტიკური ასპექტებიen_US
dc.subjectფრაზეოლოგიური ერთეულებიen_US
dc.titleლინგვოკულტუროლოგიურ კონცეპტ „ღვინის“ ლექსიკურ-სემანტიკური ასპექტები ქართულ და ფრანგულ ფრაზეოლოგიურ ერთეულებშიen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
Appears in Collections:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Dissertacia.pdf1.25 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.