Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/207193
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | ახვლედიანი, ციური | - |
dc.contributor.advisor | გელდიაშვილი, ნუნუ | - |
dc.contributor.author | ბერიაშვილი, თინათინ | - |
dc.date.accessioned | 2017-04-26T08:06:27Z | - |
dc.date.available | 2017-04-26T08:06:27Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/207193 | - |
dc.description.tableofcontents | შესავალი--თავი I. ლინგვოკულტუროლოგიურ კონცეპტ „ღვინის“ ლექსიკური ასპექტები--§ 1. ლექსემა „ღვინო“, როგორც ლინგვოკულტუროლოგიური კონცეპტი--§ 2. კონცეპტ „ღვინის“ ფლექსია-დერივაციის შედეგად მიღებული ქართული ლექსიკური ერთეულები--§ 3. კონცეპტ „ღვინის“ ფლექსია-დერივაციის შედეგად მიღებული ფრანგული ლექსიკური ერთეულები--§ 4. ღვინის სმის პროცესის გამომხატველი ლექსიკური ერთეულები--§ 5. პოლისემიური სიტყვები--§ 6. ერთწევრიანი ფრაზეოლოგიზმები--§ 6.1. ღვინის ხარისხის გამომხატველი ლექსიკური ერთეულები-- § 6.2. დალევის გამომხატველი ლექსიკური ერთეულები--§ 6.3. ნასმურობის გამომხატველი ქართული ლექსიკური ერთეულები--6.4 ფრანგული ლექსიკური ერთეულები, რომლებიც გამოხატავენ ნასმურობას--§ 7. კონცეპტ „ღვინოსთან“ დაკავშირებული ტერმინები-- § 8. ღვინის დაჭაშნიკებასთან დაკავშირებული ლექსიკა-ტერმინოლოგია--თავი II. კონცეპტ „ღვინის შემცველი ფრაზეოლოგიზმები--§ 1. ფრაზეოლოგიური ერთეულების მიღების შესაძლებლობები--§ 2. იდიომების სტრუქტურა--§ 2.1. ფრანგული ორკომპონენტიანი სახელური იდიომების სტრუქტურა--§ 2.2. ფრანგული ზმნური ფრაზეოლოგიური ერთეულები--§2.3. ქართული ზმნური იდიომური გამოთქმები-- § 2.4.სამი და მეტწევრიანი იდიომური გამოთქმებ]--§ 3. ანდაზები--§ 4. გამოცანები--თავი III. ფრაზეოლოგიურ ერთეულთა სემანტიკური ასპექტები--§ 1. ფრაზეოლოგიური ერთეულების წარმოშობისთვის--§ 2. სემანტიკური დერივაცია-- § 3. ვარიანტულობა--§ 4.სტილისტური კლასიფიკაცია--§ 5. ფრაზეოლოგიურ ერთეულთა თემატიკა--§ 6. სემანტიკური იდენტობები--დასკვნა--გამოყენებული ლიტერატურა-- საანალიზო წყაროები--დანართები. | - |
dc.format.extent | 156 გვ. | en_US |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თელავი | en_US |
dc.source | ლინგვოკულტუროლოგიურ კონცეპტ „ღვინის“ ლექსიკურ-სემანტიკური ასპექტები ქართულ და ფრანგულ ფრაზეოლოგიურ ერთეულებში/თინათინ ბერიაშვილი; დის...დოქტ. აკად. ხარ. სამეცნ.ხელმძღვ.: ციური, ახვლედიანი, ნუნუ, გელდიაშვილი; იაკობ გოგებაშვილის სახელობის სახელმწიფო უნ-ტი; თელავი, 2016–156 გვ. (საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი) | en_US |
dc.subject | ტიპოლოგიური ლინგვისტიკა | en_US |
dc.subject | სემანტიკური ასპექტები | en_US |
dc.subject | ფრაზეოლოგიური ერთეულები | en_US |
dc.title | ლინგვოკულტუროლოგიურ კონცეპტ „ღვინის“ ლექსიკურ-სემანტიკური ასპექტები ქართულ და ფრანგულ ფრაზეოლოგიურ ერთეულებში | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
Appears in Collections: | ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Dissertacia.pdf | 1.25 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.