ამ ეგზემპლარზე გადასასვლელად გამოიყენეთ ეს იდენტიფიკატორი:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/278874
მეტამონაცემთა სრული ჩანაწერი
DC ველი | მნიშვნელობა | ენა |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | ბოკუჩავა, ნანა | - |
dc.contributor.author | ნოზაძე, ხათუნა | - |
dc.date.accessioned | 2018-09-20T08:22:32Z | - |
dc.date.available | 2018-09-20T08:22:32Z | - |
dc.date.issued | 2018 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/278874 | - |
dc.description.tableofcontents | შესავალი -- 1. ლიტერატურის მიმოხილვა -- 1.1. პარფიუმერიისა და კოსმეტიკის შესახებ მეცნიერული კვლევის მოკლე ისტორია -- 1.2. კანი, როგორც კოსმეტოლოგიური ზემოქმედების ობიექტი -- 1.2.1. კანის აგებულება და ფუნქცია -- 1.2.2. კანის ტიპები და მისი მდგომარეობა -- 1.2.3. თხევადი ჰიგიენური პრეპერატები -- 1.2.4. ლოსიონები -- 1.2.5. პარკოსანი კულტურის - სოიას ბიოქიმიური შედგენილობა და ტექნოლოგიური თვისებები -- 1.2.6. მცენარეული ნედლეულიდან ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიე- რებების (ბან) გამოყოფის ტექნოლოგიის თავისებურებანი -- 2. კვლევის შედეგები და მათი განსჯა -- 2.1. კვლევის მეთოდები -- 2.1.1. კვლევის აპარატურა, ხელსაწყოები და მასალები -- 2.1.2. კვლევის მეთოდების ჩამონათვალი -- 2.2. კვლევის ობიექტი --2.2.1. კოსმეტიკური რძის ნედლეული და კვლევის მეთოდები -- 2.2.2. სოიას მარცვლის ქიმიური და ბიოქიმიური შედგენილობა -- 2.2.3. სოიას მარცვლის იწ- სპექტროსკოპული ანალიზი -- 2.2.4. სოიას რძის ქიმიური და ბიოქიმიური შედგენილობა -- 2.2.5. სოიას მარცვლის გადამუშავების პროდუქტების (სოიას რძე) მიღება და კვლევა -- 2.2.6. სოიას რძის იწ- სპექტროსკოპული ანალიზი -- 2.3. ლოსიონების ნედლეული და კვლევის მეთოდები -- 2.3.1. ლოსიონების ნედლეულის ზოგადი დახასიათება -- 2.3.2. მცენარეული ნედლეულის შრობა, დისპერგირება და ექსტრაქტების მიღება -- 2.3.3. მცენარეული ნედლეულის ექსტრაქციის პირობების დასაბუთება და წყლიანი ექსტრაქტები დამზადება -- 2.3.4. ნედლეულის დისპერგირების მეთოდი -- 2.3.5. ექსტრაქციის ხანგრძლივობის გავლენა ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების გამოსავლიანობაზე -- 2.3.6. ექსტრაქციის ტემპერატურის გავლენა ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების გამოსავლიანობაზე -- 2.4. თხევადი ჰიგიენური პრეპარატების მიღება და სტანდარულ პირობებთან შესაბამისობის დადგენა -- 2.4.1. კოსმეტიკური რძის მიღება და სტანდარულ პირობებთან შესაბა- მისობის დადგენა -- 2.4.2. ლოსიონების მიღება და სტანდარულ ნორმებთან შესაბამისობის დადგენა -- დასკვნა -- გამოყენებული ლიტერატურა. | - |
dc.format | en_US | |
dc.format.extent | 115 გვ. | en_US |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თბილისი | en_US |
dc.source | თხევადი ჰიგიენური სამკურნალო-პროფილაქტიკური პრეპარატები მცენარეული ექსტრაქტების გამოყენებით/ხათუნა, ნოზაძე; დის... დოქტ. აკად. ხარისხის.: /სამეცნ. ხელმძღვანელი:/ნანა, ბოკუჩავა; საქ. ტექნიკური უნ–ტი; - თბ., 2018-115 გვ. (საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი) | en_US |
dc.subject | ქიმიური და ბიოლოგიური ინჟინერია | en_US |
dc.subject | თხევადი ჰიგიენური სამკურნალო პრეპარატები | en_US |
dc.title | თხევადი ჰიგიენური სამკურნალო-პროფილაქტიკური პრეპარატები მცენარეული ექსტრაქტების გამოყენებით | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
შესულია კოლექციებში: | ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი |
ფაილები ამ ეგზემპლარში:
ფაილი | აღწერილობა | ზომა | ფორმატი | |
---|---|---|---|---|
Disertacia.pdf | 1.34 MB | Adobe PDF | ![]() ნახვა / გახსნა | |
Avtoreferati.pdf | 1.12 MB | Adobe PDF | ![]() ნახვა / გახსნა |
საავტორო უფლება