Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/304260
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | გაგელიძე, ნინო | - |
dc.contributor.author | საჩანელი, თამარ | - |
dc.date.accessioned | 2019-06-27T11:58:40Z | - |
dc.date.available | 2019-06-27T11:58:40Z | - |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/304260 | - |
dc.description.tableofcontents | შესავალი --1. ლიტერატურის მიმოხილვა -- 1.1. ყველის როგორც რძის პროდუქტის დახასიათება--1. 2. ყველის შემადგენელი პრობიოტიკული მიკროორგანიზმები-- 2. ექსპერიმენტული ნაწილი-- თავი 2. კვლევის ობიექტები და მეთოდები-- 2.1. კვლევის ობიექტები --2.2. კვლევის მეთოდები --2.3. მიკროორგანიზმთა კულტივირებისათვის გამოყენებული საკვები არეები -- თავი 3. შედეგები და მათი განსჯა-- 3.1. ქართული ტრადიციული ყველის - თუშური გუდას ქიმიური შედგენილობა--3.2. თუშური გუდის ყველის მიკრობიოტას დომინანტი კომპონენტები-- 3.3. მიკროორგანიზმთა იზოლატების სუფთა კულტურების მიღება-- 3.4. რძემჟავა და პროპიონმჟავა ბაქტერიების პრობიოტიკული თვისებები-- 3.5. რძემჟავა- და პროპიონმჟავა ბაქტერიების იდენტიფიკაციისათვის მნიშვნელოვანი მახასიათებლებლები-- 3.6. ყველის წარმოებაში გამოსაყენებელი რძემჟავა და პროპიონმჟავა ბაქტერიების ტექნოლოგიური თვალსაზრისით მნიშვნელოვანი მახასიათებლები --3.7. რძემჟავა და პროპიონმჟავა ბაქტერიების იზოლატების იდენტიფიკაცია შესწავლილი მახასიათებლების საფუძველზე და მათი ურთიერდამოკიდებულება -- 3.8. თუშური გუდას ტექნოლოგიური სქემა-- 4. დასკვნა -- გამოყენებული ლიტერატურა . | - |
dc.format | en_US | |
dc.format.extent | 154 გვ. | en_US |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თბილისი | en_US |
dc.source | გუდის ყველის მომწიფებაში მონაწილე ბაქტერიების გამოყოფა და მათი პრობიოტიკული თვისებების საფუძველზე ახალი ტექნოლოგიების შემუშავება/ თამარ, საჩანელი; დის... დოქტ. აკად. ხარისხის.: /სამეცნ.ხელმძღვან..: ნინო, გაგელიძე; საქ. ტექნიკური უნ–ტი; - თბ., 2019-154 გვ. (საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი) | en_US |
dc.subject | აგრარული მეცნიერებები | en_US |
dc.subject | გუდის ყველი | en_US |
dc.title | გუდის ყველის მომწიფებაში მონაწილე ბაქტერიების გამოყოფა და მათი პრობიოტიკული თვისებების საფუძველზე ახალი ტექნოლოგიების შემუშავება | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
Appears in Collections: | ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Disertacia.pdf | 2.57 MB | Adobe PDF | View/Open | |
Avtoreferati.pdf | 297.41 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.