Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/332249
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorხოსიტაშვილი, მარიამ-
dc.contributor.authorხოსიტაშვილი, თეა-
dc.date.accessioned2021-04-13T11:35:02Z-
dc.date.available2021-04-13T11:35:02Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.urihttp://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/332249-
dc.description.tableofcontentsშესავალი --ნაშრომის ზოგადი დახასიათება -- 1. ლიტერატურული მიმოხილვა -- 1.1 წითელი ღვინო და მისი დაყენების მეთოდი --1.2 ყურძნის დამწიფება და რთველის პერიოდის დადგენა -- 1.3 ფენოლური ნაერთების ზოგადი მიმოხილვა და გავლენა წითელი ღვინის ხარისხზე-- 2. ექსპერიმენტული ნაწილი--2.1 ობიექტების შერჩევა და კვლვის მეთოდები -- 2.2 მტევნის გეომეტრიული მახასიათებლების შესწავლა და საანალიზო წითელი ღვინის დამზადება -- 2.3 წითელი ღვინის ფერის მახასიათებელი პარამეტრების განსაზღვრის მეთოდი -- 2.4 ყურძენსა და ღვინოში ფენოლური სიმწიფის ინდექსის განსაზღვრის მეთოდი -- 3. წითელ ყურძენში ფენოლური ნაერთებისა და ფენოლური სიმწიფის ინდექსის შესწავლა და გავლენა ტკბილის და ღვინის ხარისხზე -- 3.1 წითელი ყურძენის სამეურნეო - ტექნოლოგიური მახასიათებლებისა და ყურძნის მარცვლის ფენოლური ნაერთების ჯამური რაოდენობის განსაზღვრა--3.2 დამწიფების სხვადასხვა პერიოდში წითელ ყურძნში ფენოლური ნაერთების ცვლილების დინამიკა -- 3.3 საერთო ფენოლური ინდექსის განსაზღვრა ვაზის ჯიშების წითელ ყურძენში-- 4. წითელი ღვინის ფენოლური ნაერთებისა და პოლიფენოლური ინდექსის განსაზღვრა ახალგაზრდა და დაძველებულ ღვინოში -- 5. ეკონომიკური ეფეტის დასაბუთება -- დასკვნები -- გამოყენებული ლიტერატურა .-
dc.format.extent160 გვ.en_US
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთელავიen_US
dc.sourceაბორიგენული და ინტროდუცირებული ვაზის ჯიშების წითელ ყურძენში ფენოლური სიმწიფის ინდექსის შესწავლა და გავლენა წითელი ღვინის ხარისხზე/თეა, ხოსიტაშვილი; დის... დოქტ. აკად. ხარისხის.: /სამეცნ.ხელმძღვან.: მარიამ, ხოსიტაშვილი; სსიპ იაკობ გოგებაშვილის სახელობის თელავის სახელმწიფო უნ-ტი., თელავი; 2018-160 გვ. (საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი)en_US
dc.subjectსასურსათო ტექნოლოგიებიen_US
dc.subjectვაზი, წითელი ღვინოen_US
dc.subjectსიმწიფის ინდექსიen_US
dc.titleაბორიგენული და ინტროდუცირებული ვაზის ჯიშების წითელ ყურძენში ფენოლური სიმწიფის ინდექსის შესწავლა და გავლენა წითელი ღვინის ხარისხზეen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
Appears in Collections:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Disertacia.pdf2.75 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.