Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/343221
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | სირაძე, მანანა | - |
dc.contributor.advisor | ტყემალაძე, გურამ | - |
dc.contributor.author | ძნელაძე, სოფიო | - |
dc.date.accessioned | 2021-10-05T08:57:50Z | - |
dc.date.available | 2021-10-05T08:57:50Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.uri | https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/343221 | - |
dc.description.tableofcontents | შესავალი -- თავი 1. ლიტერატურის მიმოხილვა -- 1.1. მზესუმზირას ნედლეულის ზოგადი დახასიათება -- 1.2. მზესუმზირას თესლიდან ზეთის მოპოვების ტექნიკისა და ტექნოლოგიის დონეები-- 1.3. მზესუმზირას ზეთის შემადგენელი ზოგიერთი კომპონენტის შესახებ -- 1.4. თანმდევი ნივთიერებებისაგან არარაფინირებული მზესუმზირას ზეთის გაწმენდის მეთოდები -- თავი 2. ექსპერიმენტული ნაწილი -- 2.1. კვლევის ობიექტები და მეთოდები -- თავი 3. კვლევის შედეგები -- 3.1. მზესუმზირას სამრეწველო და პერსპექტიული კულტურების ბიოქიმიური თვისებები -- 3.2. მზესუმზირას თესლის თვისებები სიმწიფის სხვადასხვა ეტაპზე და შენახვისას -- 3.3. მზესუმზირას თესლის სამრეწველო პარტიების ლიპიდების შედგენილობა -- 3.4. მზესუმზირას თესლის გადამუშავების დროს მიმდინარე ცვლილებები -- 3.5. ზეთის წარმოების პროცესში თანმდევი ნივთიერებების ზეთში გადასვლის შესაძლებლობა -- 3.6. მზესუზირას ფოსფოლიპიდების გავლენა ნეიტრალიზაციის პროცესზე -- 3.7. მზესუმზირას ზეთის რაფინირების მეთოდის შემუშავება -- 3.7.1. საპილოტე-სამრეწველო გარემოში შემუშავებული ტექნოლოგიის გამოცდის შედეგები -- დასკვნები -- რეკომენდაციები -- გამოყენებული ლიტერატურა -- დანართები. | - |
dc.format.extent | 130 გვ. | en_US |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თბილისი | en_US |
dc.source | მზესუმზირას ადგილობრივი ნედლეულისაგან წარმოებული ზეთების რაფინირების ინოვაციური ტექნოლოგიის შემუშავება/ სოფიო, ძნელაძე; დის... დოქტ. აკად. ხარისხის.: /სამეცნ.ხელმძღვან.: მანანა, სირაძე; გურამ, ტყემალაძე; საქართველოს ტექნიკური უნ-ტი., თბილისი; 2021-130 გვ. (საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი) | en_US |
dc.subject | სასურსათო ტექნოლოგია | en_US |
dc.title | მზესუმზირას ადგილობრივი ნედლეულისაგან წარმოებული ზეთების რაფინირების ინოვაციური ტექნოლოგიის შემუშავება | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
Appears in Collections: | ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Disertacia Dz.S..pdf | 5.6 MB | Adobe PDF | View/Open | |
Avtorefetati Dz.S..pdf | 1.12 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.