Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/402662
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorდალაქიშვილი, გიორგი-
dc.contributor.authorთურმანიძე, გიორგი-
dc.date.accessioned2022-10-05T07:43:51Z-
dc.date.available2022-10-05T07:43:51Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.urihttps://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/402662-
dc.description.tableofcontentsთავი 1. ლიტერატურის მიმოხილვა -- თავი 2. კვლევა, შედეგები და მათი განსჯა -- 2.1. ცემენტის ქვისა და ბეტონის შეკვრის ვადებისა და სტრუქტურის ჩამოყალიბების გამოკვლევა ჰოლოგრაფიული ინტერფერომეტრიის მეთოდით -- 2.2. შეკვრის ვადების განსაზღვრა სხვადასხვა მარკის ცემენტებზე ჰოლოგრაფიული ინტერფერომეტრიის მეთოდით -- 2.3. ჰოლოგრაფიის მეთოდის გამოყენება ბეტონისა და რკინაბეტონის დეფორმირებული მდგომარეობის შესასწავლად -- 2.4. ბეტონის შეკლების კვლევა -- 2.5. ბეტონის შეკლება გამკვრივების ადრეულ სტადიაზე -- 2.6. ცემენტის ქვის შეკლება ასაკოვან ასაკში -- 2.7. შემვსების გავლენა ცემენტის ქვის შეკლების დეფორმირებულობის ხასიათზე -- 2.8. ექსპერიმენტული მონაცემების შეფასება -- 2.9. ბეტონის ბზარმედეგობის შესწავლა -- 2.10. დანამატებიანი მსუბუქი ბეტონების ბზარმედეგობა -- 2.11. ბეტონის დეფორმაციის ველის განსაზვღვრა ტემპერატურული ზემოქმედებისგან შიგა დაძაბულობების განვითარებისას -- 2.12. კვლევის მეთოდიკა -- 2.13. ბეტონის რღვევის მექანიკა -- თავი 3. დასკვნები -- გამოყენებული ლიტერატურატურის ნუსხა-
dc.format.extent141 გვ.en_US
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთბილისიen_US
dc.subjectმშენებლობაen_US
dc.subjectბეტონის შეკლების და ბზარმედეგობის ექსპერიმენტულ-თეორიული კვლევაen_US
dc.titleბეტონის შეკლების და ბზარმედეგობის ექსპერიმენტულ-თეორიული კვლევა ჰოლოგრაფიული ინტერფერომეტრიის მეთოდითen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
Appears in Collections:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Disertacia.pdf4.1 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Avtoreferati.pdf1.15 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.