Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/489068
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | კაჭარავა, თამარ | - |
dc.contributor.author | მემარნე, ქეთევან | - |
dc.date.accessioned | 2024-03-15T13:15:52Z | - |
dc.date.available | 2024-03-15T13:15:52Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.uri | https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/489068 | - |
dc.description.tableofcontents | შესავალი -- 1. ლიტერატურის მიმოხილვა -- 1.1.მოცხარის გვარის (Ribes L.) ზოგადი ბიომორფოლოგიური დახასიათება -- 1.2. მოცხარის გვარის სახეობებისა და ჯიშების ქიმიური შემცველობა და პრაქტიკული ღირებულება -- 1.3. მოცხარის გვარის სახეობების გავრცელება საქართველოში -- 2. ექსპერიმენტული კვლევის შედეგები და მათი განსჯა -- 2.1. კვლევის ობიექტები -- 2.2. კვლევის მეთოდები -- 2.3. მოცხარის საკვლევი სახეობების ეკობიომორფოლოგიური დახასიათება და ზრდა-განვითარების თავისებურებების შესწავლა -- 2.4. მოცხარის საკვლევი სახეობების ნედლეულის შრობისა და გაყინვის ტემპერატურული რეჟიმების შერჩევაა -- 2.5. მთისა და კლდის მოცხარის ნაყოფებსა და პროდუქტებში ნახშირწყლების თვისობრივი და რაოდენობრივი კვლევა HPLC - ის მეთოდით -- 2.6. მთისა და კლდის მოცხარის ნაყოფებში პექტინოვანი ნივთიერებების შემცველობის შესწავლა -- 2.7. მთისა და კლდის მოცხარის ნაყოფების ორგანული მჟავების თვისობრივი და რაოდენობრივი კვლევა UPLC PDA-MS მეთოდით -- 2.8. მთის და კლდის მოცხარის ნაყოფებისა და მათი პროდუქტების საერთო ფენოლების, ანტოციანების რაოდენობრივი ანალიზი და ანტიოქსიდანტური აქტიობა -- 2.9. მთისა და კლდის მოცხარის ნაყოფებში ასკორბინის მჟავას შემცველობა -- 2.10. მთის და კლდის მოცხარის ნაყოფებსა და პროდუქტებში კათიონების კვლევა კონდუქტომეტრული დეტექტორის გამოყენებით -- 2.11. მთისა და კლდის მოცხარის ნაყოფებსა და პროდუქტებში ნახშირწყლების, ცილების და ცხიმების შემცველობა, კალორიულობა -- დასკვნა -- რეკომენდაცია -- გამოყენებული ლიტერატურა | - |
dc.format.extent | 125 გვ. | en_US |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თბილისი | en_US |
dc.subject | ქიმიური ინჟინერია | en_US |
dc.subject | ბიოლოგიური ინჟინერია | en_US |
dc.title | მოცხარის (Ribes) გადამუშავების ტექნოლოგიის შემუშავება მათი მდგრადი პრაქტიკული გამოყენების მიზნით | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
Appears in Collections: | ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Memarne_Qetevan_Disertacia.pdf | 3.62 MB | Adobe PDF | View/Open | |
Memarne_Qetevan_Avtoreferati.pdf | 627.52 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.