Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/507295
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorგელოვანი, ნანა-
dc.contributor.authorგიორგიშვილი, ეკატერინე-
dc.date.accessioned2024-08-02T08:35:39Z-
dc.date.available2024-08-02T08:35:39Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.urihttps://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/507295-
dc.description.tableofcontentsშესავალი -- 1. ლიტერატურის მიმოხილვა -- 1.1. კვებითი ღირებულების მქონე ნუტრიენტების ქიმიური შედგენილობა --1.2. ნუტრიენტების კლასიფიკაცია -- 1.3. ვიტამინები -- 1.4. მინერალური ნივიერებები -- 1.5. წყალი -- 1.6. ნახშირწყლები -- 1.7. ცხიმები -- 1.8. ცილები -- 1.9. მცენარეული ნედლეულის და მასალის შესწავლის მეთოდები -- 1.10. მცენარეული ნედლეულის დამუშავების ზოგადი ეტაპები -- 1.11. ბიოტექნოლოგიური ობიექტების შერჩევის პრინციპები -- 1.12. ხილ-კენკროვანი კულტურების განხილვა -- 1.13. ხილ-კენკროვანი კულტურების შრობა -- 1.14. ექსტრაქციის თეორიული საფუძვლები -- 1.15. ექსტრაქციაზე მოქმედი ფაქტორები -- 1.16. კონცენტრაციის სხვაობა -- 1.17. ტემპერატურული რეჟიმი -- 1.18. ბლანტი გამხსნელები -- 1.19. ზედაპირულად აქტიური ნივთიერებები -- 1.20. მცენარეული მასალის ჰიდროდინამიკური მახასიათებლები -- 1.21. ექსტრაქციის მეთოდები -- 1.22. ექსტრაქცია გამხსნელთა ორფაზიანი სისტემებით -- 1.23. ექსტრაქტები -- 1.24. თხევადი ექსტრაქტების მიღების მეთოდები -- 1.25. სქელი ექსტრაქტები -- 1.26. მარტივი ვაკუუმური აორთქლება -- 1.27. მშრალი ექსტრაქტების სტანდარტიზაცია. მშრალი ექსტრაქტები -- 2. ექსპერიმენტული ნაწილი -- 2.1. ნედლეულის შრობის რეჟიმის შერჩევა -- 2.2. პერსპექტიული ბიოკომპლექსების შესამუშავებლად ნედლეულის შერჩევა და კვლევა -- 2.3. კვლევის პერსპექტიული ობიექტები -- 2.4. ნედლეულის მიყვანა სტანდარტულ მდგომარეობამდე -- 2.5. ნედლეულის კვლევის მეთოდები -- 2.6. სპირტ-წყალხსნარიანი გამონაწვლილები - როგორც ბიოკომპლექსების კომპონენტი -- 2.7. მიკრობიოლოგიური კვლევები -- 2.8. სოკოები -- 2.9. -- 2.10. მიკრობების საერთო რიცხვის განსაზღვრა -- 2.11. ნაწლავის ჩხირის ჯგუფის ბაქტერიები -- 2.12. ბიოკომპლექსების ანტიმიკრობული მოქმედების განსაზღვრა -- 2.13. ბიოლოგიური კომპლექსების ინფრაწითელი სპექტროსკოპიის შედეგები -- დასკვნა -- გამოყენებული ლიტერატურა-
dc.format.extent140 გვ.en_US
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთბილისიen_US
dc.subjectქიმიური ინჟინერიაen_US
dc.subjectბიოლოგიური ინჟინერიაen_US
dc.titleადგილობრივი ნედლეულის ბაზაზე ბიოკომპლექსების რეცეპტურის შემუშავება და მიღების ტექნოლოგიის ძირითადი მდგენელებიen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
Appears in Collections:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Giorgishvili_Ekaterine_Disertacia.pdf4.26 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Giorgishvili_Ekaterine_Avtoreferati.pdf519.66 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.