Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/525284
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | კოპალიანი, როლანდ | - |
dc.contributor.advisor | ხალვაში, ნელი | - |
dc.contributor.author | ღორჯომელაძე, ირმა | - |
dc.date.accessioned | 2024-12-09T12:29:39Z | - |
dc.date.available | 2024-12-09T12:29:39Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.uri | https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/525284 | - |
dc.description.tableofcontents | შესავალი -- ნაშრომის ზოგადი დახასიათება -- თავი 1. ლიტერატურული მიმოხილვა -- 1.1. ციტრუსოვანთა წარმოშობის ისტორია -- 1.2. ციტრუსოვანთა ინტროდუქცია და გავრცელება საქართველოში -- 1.3. ციტრუსოვანთა სახალხო სამეურნეო მნიშვნელობა -- 1.4. მანდარინის ბოტანიკურ-მორფოლოგიური დახასიათება და ჯიშობრივი მრავალფეროვნება -- 1.5 მეციტრუსეობის დღევანდელი მდგომარეობა და სამომავლო პერსპექტივები საქართველოში თავი 2. კვლევის ობიექტი და მეთოდები -- 2.1. კვლევის ობიექტის დახასიათება -- 2.2. საკვლევი ტერიტორიის დახასიათება -- 2.3. კვლევის მეთოდები -- ექსპერიმენტული ნაწილი -- თავი 3. მანდარინის საკვლევი ჯიშების ფენოლოგიური ფაზების მიმდინარეობისა და ზრდა-განვითარების ძირითადი თავისებურებები -- 3.1. ფენოლოგიური ფაზების მიმდინარეობა -- 3.2. ნაყოფის სიმწიფის ფაზები -- 3.3. ზრდა-განვითარების ბიოლოგიური თავისებურებები -- თავი 4. მანდარინის საკვლევი ჯიშების მორფოლოგიური და ორგანოლეპტიკური ნიშნების ცვალებადობის თავისებურებები -- 4.1. მორფოლოგიური მახასიათებლები -- 4.2. ტექნიკური მახასიათებლები -- 4.3. ორგანოლეპტიკური მახასიათებლები -- თავი 5. საკვლევი ჯიშების ნაყოფის ბიოქიმიური მახასიათებლები -- 5.1. ნაყოფში წვენის გამოსავლიანობა და მჟავიანობა -- 5.2. ნახშირწყლების რაოდენობრივი და თვისობრივი მახასიათებლები -- 5.3. ფენოლები, ფლავანოიდები და ანტიოქსიდანტური აქტიურობა -- 5.4 კათიონების რაოდენობრივი და თვისობრივი შემცველობა -- თავი 6. საკვლევი ჯიშების სამეურნეო მახასიათებლები -- 6.1. მოსავლიანობა -- 6.2. ყინვაგამძლეობა -- 6. 3. მავნებელ - დაავადებების მიმართ გამძლეობა -- თავი 7. მანდარინის საკვლევი ჯიშების აგრობიოლოგიური და სამეურნეო დახასიათება -- თავი 8. მანდარინის ინტროდუცირებული ჯიშების ეკონომიკური ეფექტიანობა ინტენსიური აგროტექნოლოგიის პირობებში -- დასკვნები -- რეკომენდაციები -- გამოყენებული ლიტერატურა | - |
dc.format.extent | 158 გვ. | en_US |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | ქუთაისი | en_US |
dc.subject | აგრარული მეცნიერება | en_US |
dc.subject | სოფლის მეურნეობა | en_US |
dc.title | მანდარინის ინტროდუცირებული ზოგიერთი ჯიშის აგრობიოლოგიური და სამეურნეო მაჩვენებლების შესწავლა აჭარის რეგიონის პირობებში | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
Appears in Collections: | ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Ghorjomeladze_Irma_Disertacia.pdf | 43.28 MB | Adobe PDF | View/Open | |
Ghorjomeladze_Irma_Avtoreferati.pdf | 1.16 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.