ამ ეგზემპლარზე გადასასვლელად გამოიყენეთ ეს იდენტიფიკატორი: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/531943
მეტამონაცემთა სრული ჩანაწერი
DC ველიმნიშვნელობაენა
dc.date.accessioned2025-01-30T10:01:25Z-
dc.date.available2025-01-30T10:01:25Z-
dc.identifier.urihttps://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/531943-
dc.description.abstractიოსებ გუნცაძე - ცნობილი ქართველი აგრონომი. მან, 1887 წელს, იმერეთში აღმოაჩინა ჭრაქი-მილდიუმი, რომელიც 1834 წლიდან ამერიკაში, ხოლო 1878 წლიდან საფრანგეთში იყო ცნობილი. შეიმუშავა ბორდოს ხსნარის დასამზადებელი რეცეპტი და დაიწყო ვაზის შეწამვლა. იოსებ გუნცაძემ, ამერიკულ მწარეზე დამყნობით, ფილოქსერასგან გადაარჩინა ქართული ვაზი. შეიმუშავა ქართული ვაზის ჯიშებისაგან ღვინის დაყენების რამდენიმე ხერხი. 1908 წელს ზესტაფონში დააარსა სამომხმარებლო-საკრედიტო ამხანაგობა „იმერეთი“, რომელსაც ხელმძღვანელობდა 1923 წლმდეen_US
dc.subjectეტიკეტიen_US
dc.subjectღვინის ბოთლის ეტიკეტიen_US
dc.subjectქართული ღვინოen_US
dc.subjectიმერული ღვინოen_US
dc.subjectყვირილაen_US
dc.subjectქუთაისიen_US
dc.subjectგუნცაძე, იოსებ ალექსანდრეს ძე (1863 - 1934)en_US
dc.title"МАГЛАРИ" - ИМЕРЕТИНСКІЯ ВИНА И.А.ГУНЦАДЗЕ. КВИРИЛЫ (КУТАНСК. ГУБ.)en_US
dc.title.alternative"მაღლარი" - ი. ა. გუნცაძის იმერული ღვინო. ყვირილა (ქუთაისის გუბერნია)en_US
dc.typeImageen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
შესულია კოლექციებში:ეტიკეტები

ფაილები ამ ეგზემპლარში:
ფაილი აღწერილობა ზომაფორმატი 
Qartuli_Ghvinis_Etiketebi (386).jpg329.66 kBJPEGგამოსახულება
ნახვა / გახსნა


საავტორო უფლება