ამ ეგზემპლარზე გადასასვლელად გამოიყენეთ ეს იდენტიფიკატორი: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/533980
მეტამონაცემთა სრული ჩანაწერი
DC ველიმნიშვნელობაენა
dc.contributor.advisorკვესიტაძე, ედიშერ-
dc.contributor.advisorბუაჩიძე, თეიმურაზ-
dc.contributor.authorნინუა, თეა-
dc.date.accessioned2025-02-11T12:00:18Z-
dc.date.available2025-02-11T12:00:18Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.urihttps://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/533980-
dc.description.tableofcontentsრეზიუმე -- შესავალი -- 1. ლიტერატურის მიმოხილვა -- 1.1 „პური ჩვენი არსობისა“ -- 1.2 . ხორბლის ცილები -- 1.3 ცელიაკია -- 1.4 პროტეაზები -- 1.5. ვაზი და მისი პროდუქტები -- 1.6. საქართველოში გავრცელებული ზოგიერთი სამკურნალო მცენარის მოკლე აღწერა -- 2. მეთოდოლოგიური კვლევა -- 2.1 .იზაბელას ფოთლების კვლევა მძიმე მეტალებისა და ზოგიერთი მინერალის შემცველობაზე -- 2.2 . პროტეოლიზური აქტივობის მქონე პრეპარატის მიღება -- 2.3. ცილის განსაზღვრის მეთოდი -- 2.4. პროტეაზების ტექნიკური პრეპარატების მიღება -- 2.5.გასუფთავებული ფერმენტის ფიზიკური და ქიმიური მახასიათებლების შესწავლა -- 2.6. გლუტენის მიღება -- 2.7. გლუტენის დაშლა პროტეაზას ზემოქმედებით -- 2.8. ანტიოქსიდანტური აქტივობის განსაზღვრა სპექტროფოტომეტრული (FRAP) მეთოდით -- 2.9. ჯამური ფენოლური ნაერთების განსაზღვრა სპექტროფოტომეტრულად ფოლინ-ჩიკოლტეს მეთოდით -- 2.10. საერთო შაქრების განსაზღვრა სპექტროფოტომეტრული მეთოდით -- 3. შედეგები და მათი განსჯა -- 3.1.მძიმე მეტალებისა და მინერალური ნივთიერებების შემცველობის საკვლევი ხსნარების მიღება -- 3.2. პროტეოლიზური აქტივობის განსაზღვრა იზაბელას ფოთლებიდან მიღებულ ექსტრაქტში -- 3.3. პროტეაზას ტექნიკური პრეპარატის მიღება -- 3.4. ელექტროფორეზი -- 3.5. იზაბელას ფოთლის პროტეაზას თვისებების განსაზღვრა გელ-დიფუზური მეთოდით -- 3.6 იზაბელას ფოთლის პროტოლიზური ფერმენტის მოქმედება გლუტენზე -- 3.7. იზაბელას ფოთლის პროტეაზას გამოყენებით უგლუტენო პურის მომზადება -- 3.8. ჯამური ფენოლებისა და შაქრების რაოდენობის განსაზღვრა იზაბელას ფოთლის პროტეაზას გამოყენებით მიღებულ უგლუტენო ცომში -- 3.9. საქართველოში გავრცელებული ზოგიერთი ენდემური ჯიშის ვაზის ფოთლების პროტეაზური და გლუტენაზური აქტივობის სკრინიგი -- 3.10. იზაბელას ფოთლის პროტეაზას საშუალებით პურის დამზადების ზოგადი ტექნოლოგიური სქემა -- 3.11.იზაბელას ფოთლის პროტეაზას გამოყენების პერსპექტივა უგლუტენო პურის დამზადების პროცესში და არა მხოლოდ -- დასკვნა -- გამოყენებული ლიტერატურა-
dc.format.extent119 გვ.en_US
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთბილისიen_US
dc.subjectქიმიური და ბიოლოგიური ინჟინერიაen_US
dc.titleმცენარეული ინგრედიენტების გამოყენებით ახალი სასურსათო პროდუქციის შექმნა მათთვის ფუნქციური დანიშნულების გაუმჯობესების მიზნითen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
შესულია კოლექციებში:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

ფაილები ამ ეგზემპლარში:
ფაილი აღწერილობა ზომაფორმატი 
Ninua_Tea_Disertacia.pdf5.2 MBAdobe PDFგამოსახულება
ნახვა / გახსნა
Ninua_Tea_Avtoreferati.pdf1.56 MBAdobe PDFგამოსახულება
ნახვა / გახსნა


საავტორო უფლება