ამ ეგზემპლარზე გადასასვლელად გამოიყენეთ ეს იდენტიფიკატორი:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/533980
მეტამონაცემთა სრული ჩანაწერი
DC ველი | მნიშვნელობა | ენა |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | კვესიტაძე, ედიშერ | - |
dc.contributor.advisor | ბუაჩიძე, თეიმურაზ | - |
dc.contributor.author | ნინუა, თეა | - |
dc.date.accessioned | 2025-02-11T12:00:18Z | - |
dc.date.available | 2025-02-11T12:00:18Z | - |
dc.date.issued | 2025 | - |
dc.identifier.uri | https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/533980 | - |
dc.description.tableofcontents | რეზიუმე -- შესავალი -- 1. ლიტერატურის მიმოხილვა -- 1.1 „პური ჩვენი არსობისა“ -- 1.2 . ხორბლის ცილები -- 1.3 ცელიაკია -- 1.4 პროტეაზები -- 1.5. ვაზი და მისი პროდუქტები -- 1.6. საქართველოში გავრცელებული ზოგიერთი სამკურნალო მცენარის მოკლე აღწერა -- 2. მეთოდოლოგიური კვლევა -- 2.1 .იზაბელას ფოთლების კვლევა მძიმე მეტალებისა და ზოგიერთი მინერალის შემცველობაზე -- 2.2 . პროტეოლიზური აქტივობის მქონე პრეპარატის მიღება -- 2.3. ცილის განსაზღვრის მეთოდი -- 2.4. პროტეაზების ტექნიკური პრეპარატების მიღება -- 2.5.გასუფთავებული ფერმენტის ფიზიკური და ქიმიური მახასიათებლების შესწავლა -- 2.6. გლუტენის მიღება -- 2.7. გლუტენის დაშლა პროტეაზას ზემოქმედებით -- 2.8. ანტიოქსიდანტური აქტივობის განსაზღვრა სპექტროფოტომეტრული (FRAP) მეთოდით -- 2.9. ჯამური ფენოლური ნაერთების განსაზღვრა სპექტროფოტომეტრულად ფოლინ-ჩიკოლტეს მეთოდით -- 2.10. საერთო შაქრების განსაზღვრა სპექტროფოტომეტრული მეთოდით -- 3. შედეგები და მათი განსჯა -- 3.1.მძიმე მეტალებისა და მინერალური ნივთიერებების შემცველობის საკვლევი ხსნარების მიღება -- 3.2. პროტეოლიზური აქტივობის განსაზღვრა იზაბელას ფოთლებიდან მიღებულ ექსტრაქტში -- 3.3. პროტეაზას ტექნიკური პრეპარატის მიღება -- 3.4. ელექტროფორეზი -- 3.5. იზაბელას ფოთლის პროტეაზას თვისებების განსაზღვრა გელ-დიფუზური მეთოდით -- 3.6 იზაბელას ფოთლის პროტოლიზური ფერმენტის მოქმედება გლუტენზე -- 3.7. იზაბელას ფოთლის პროტეაზას გამოყენებით უგლუტენო პურის მომზადება -- 3.8. ჯამური ფენოლებისა და შაქრების რაოდენობის განსაზღვრა იზაბელას ფოთლის პროტეაზას გამოყენებით მიღებულ უგლუტენო ცომში -- 3.9. საქართველოში გავრცელებული ზოგიერთი ენდემური ჯიშის ვაზის ფოთლების პროტეაზური და გლუტენაზური აქტივობის სკრინიგი -- 3.10. იზაბელას ფოთლის პროტეაზას საშუალებით პურის დამზადების ზოგადი ტექნოლოგიური სქემა -- 3.11.იზაბელას ფოთლის პროტეაზას გამოყენების პერსპექტივა უგლუტენო პურის დამზადების პროცესში და არა მხოლოდ -- დასკვნა -- გამოყენებული ლიტერატურა | - |
dc.format.extent | 119 გვ. | en_US |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თბილისი | en_US |
dc.subject | ქიმიური და ბიოლოგიური ინჟინერია | en_US |
dc.title | მცენარეული ინგრედიენტების გამოყენებით ახალი სასურსათო პროდუქციის შექმნა მათთვის ფუნქციური დანიშნულების გაუმჯობესების მიზნით | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
შესულია კოლექციებში: | ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი |
ფაილები ამ ეგზემპლარში:
ფაილი | აღწერილობა | ზომა | ფორმატი | |
---|---|---|---|---|
Ninua_Tea_Disertacia.pdf | 5.2 MB | Adobe PDF | ![]() ნახვა / გახსნა | |
Ninua_Tea_Avtoreferati.pdf | 1.56 MB | Adobe PDF | ![]() ნახვა / გახსნა |
საავტორო უფლება