Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/534202
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorჩიქოვანი, ნინო-
dc.contributor.authorკუნჭულია, ესმა-
dc.date.accessioned2025-02-12T12:00:26Z-
dc.date.available2025-02-12T12:00:26Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttps://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/534202-
dc.description.tableofcontentsაბსტრაქტი -- შესავალი -- კვლევის მეთოდები -- სამუშო ცნებებისა და ტერმინების განმარტება -- თავი 1. „ქართული სამზარეულოს“ გამოქვეყნების ეპოქა და ქართული ნაციონალიზმი -- 1.1. საქართველო XIX საუკუნის მეორე ნახევარში -- 1.2. რაფიელ ერისთავის ეროვნული იდენტობის ნარატივი -- თავი 2. სამზარეულო წიგნები ნაციონალიზმის ეპოქამდე და შემდგომ -- 2.1. წიგნები ეროვნულ სამზარეულოებამდე მსოფლიოს სხვადასხვა ქვეყანაში -- 2.2. XIX საუკუნის სამზარეულო წიგნები -- 2.3. გიორგი XII-ის სამეფო სუფრა, იოანე ბატონიშვილის „კალმასობა“ და ბაგრატ ბატონიშვილის „წიგნი ესე საუკეთესოთა სანოვაგეთა, შაქარლამათა, და სასმელთა შესამზადებელი“ -- 2.4. 1874 წლამდე გამოქვეყნებული რეცეპტები -- 2.5. ქართული სამზარეულო 1874 წლის შემდეგ -- თავი 3. ქართული სამზარეულოს დაბადება -- 3.1. ქართული სამზარეულო - „ქართულ სამზარეულომდე“ -- 3.2. ბარბარე ჯორჯაძის წიგნი, როგორც ეროვნული იდენტობის ნარატივი -- 3.3. „ქართული სამზარეულოს“ შემდგომ გამოცემული წიგნები -- 3.4. საბჭოთა კულინარიული წიგნები და ქართული სამზარეულო საბჭოთა კავშირში -- თავი 4. გასტრონაციონალიზმის მაგალითები -- დასკვნა-
dc.format.extent191 გვ.en_US
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთბილისიen_US
dc.subjectქართული სამზარეულო - კვლევებიen_US
dc.titleკულტურის კვლევათა დოქტორის (PhD) აკადემიური ხარისხის მოსაპოვებლად წარმოდგენილიen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
Appears in Collections:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kunchulia_Esma_Disertacia.pdf2.66 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.