Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/364388
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorმეტრეველი, მარიამ-
dc.contributor.advisorბაკურიძე, ალიოშა-
dc.contributor.authorკოდანოვი, ლანა-
dc.date.accessioned2022-02-04T11:06:07Z-
dc.date.available2022-02-04T11:06:07Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttps://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/364388-
dc.description.tableofcontentsშესავალი --თემის აქტუალობის დასაბუთება -- კვლევის მიზანი და ამოცანები -- საკვლევი ობიექტები და კვლევის ადგილი -- ნაშრომის მეცნიერული სიახლე -- ნაშრომის პრაქტიკული ღირებულება -- ლიტერატურის მიმოხილვა -- თავი I. არომატული მცენარეების მრავალფეროვნება, კულტივაციის ისტორია და პრაქტიკული ღირებულება -- I.1. არომატული მცენარეების მრავალფეროვნება და პრაქტიკული ღირებულება--I.2 არომატული მცენარეების კულტივაციის მოკლე ისტორია -- თავი II. არომატული მცენარეების მწვანე ტექნოლოგიებით წარმოების არსი და მნიშვნელობა -- თავი III. ბათუმის ბოტანიკურ ბაღში ახალინტროდუცირებული არომატული მცენარეების ზოგადი დახასიათება --ექსპერიმენტული ნაწილი -- თავი IV. კვლევის ობიექტები და მეთოდები -- IV.1. კვლევის ობიექტები -- IV.2. კვლევის მეთოდები -- თავი V. ბათუმის ბოტანიკური ბაღის კოლექციისთვის ახალი არომატული მცენარეების ინტროდუქციის პირველადი შედეგები -- V.I. ბათუმის ბოტანიკური ბაღის ნიადაგურ-კლიმატური პირობების ზოგადი დახასიათება -- V.2. ბათუმის ზღვის სანაპიროს 2015-2020 წლების ზოგადი მეტეოროლოგიური მონაცემები -- V.3. ბათუმის ბოტანიკურ ბაღში ინტროდუცირებული არომატული მცენარეების ზრდა განვითარების თავისებურებები --თავი VI. ბათუმის ბოტანიკურ ბაღში ინტროდუცირებული Polianthes tuberosa L., Iris pallida Lam., Cuminum cyminum L. - ს ზრდა-განვითარების თავისებურებები ბაღის სხვადასხვა ლოკაციაზე -- VI.1. Polianthes tuberosa L., Iris pallida Lam., Cuminum cyminum L., ბუნებრივი გავრცელების არეალების კლიმატური პირობების დახასიათება -- VI.2. Polianthes tuberosa L., Iris pallida Lam., Cuminum cyminum L., საკვლევი არომატული სახეობების ზრდა-განვითარების შესწავლის მიზნით, ბათუმის ბოტანიკურ ბაღში გამოყოფილი ლოკაციების აღწერა -- VI.3. Polianthes tuberosa L. ზრდა-განვითარების თავისებურებები ბათუმის ბოტანიკური ბაღის სხვადასხვა ლოკაციაზე -- VI.4. Iris pallida Lam. ზრდა-განვითარების თავისებურებები ბათუმის ბოტანიკური ბაღის სხვადასხვა ლოკაციაზე --VI.5. Cuminum cyminum L. ზრდა-განვითარების თავისებურებები ბათუმის ბოტანიკური ბაღის სხვადასხვა ლოკაციაზე -- თავი VII. Polianthes tuberosa L., Iris pallida Lam., Cuminum cyminum L., ვეგეტატიური და გენერაციული ორგანოების მიკროსტრუქტურული მახასიათებლები--VII.1 Polianthes tuberosa L. - ს მიწისზედა და მიწისქვეშა ვეგეტატიური ორგანოების მიკროსტრუქტურული მახასიათებლები -- VII.2 Iris pallida Lam.-ს ვეგეტატიური და გენერაციული ორგანოების მიკროსტრუქტურული მახასიათებლები -- VII.3. Cuminum cyminumL.-ს ვეგეტატიური ორგანოების მიკროსტრუქტურული მახასიათებლები --თავი VIII. ბათუმის ბოტანიკური ბაღში ინტროდუცირებული Polianthes tuberosa L., Iris pallida Lam., Cuminum cyminum L. - ს სხვადასხვა ლოკაციაზე მიღებული ნედლეულის შესწავლა ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების შემცველობაზე გაზური ქრომატოგრაფია -მასსპექტრომეტრიის(GC/MS)მეთოდით--VIII.1. Polianthes tuberosa L.- ს ყვავილების შესწავლა ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების შემცველობაზე--VIII.2. Polianthes tuberosa L.-ს ბოლქვების შესწავლა ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების შემცველობაზე-- VIII.3. Iris pallida Lam.-ს ფესურების შესწავლა ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების შემცველობაზე--VIII.4 Cuminum cyminum L.-ს თესლების შესწავლა ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების შემცველობაზე-- თავი IX. Iris pallida Lam. ფესურებისგან, Polianthes tuberosa L. ყვავილებისგან და Cuminum cyminum L. თესლებისგან ეთერზეთების მიღება „მწვანე ტექნოლოგიებით--თავი X. Iris pallida Lam. ფესურებისგან, Cuminum cyminum L. თესლებისგან და Polianthes tuberosa L.-ს ყვავილებისგან ,,მწვანე ტექნოლოგიებით― მიღებული ეთერზეთების შემადგენლობის შესწავლა გაზური ქრომატოგრაფია-მასსპექტრომეტრიის(GC/MS)მეთოდით --თავი XI. Iris pallida Lam. ფესურებისგან, Polianthes tuberosa L. ყვავილებისგან და Cuminum cyminum L. თესლებისგან „მწვანე ტექნოლოგიებით― მიღებული ეთერზეთების სკრინინგი ანტიბაქტერიული აქტივობაზე--დასკვნები--გამოყენებული ლიტერატურა.-
dc.format.extent185 გვ.en_US
dc.language.isokaen_US
dc.publisherბათუმიen_US
dc.sourceზოგიერთი არომატული მცენარის ინტროდუქციისა და გადამუშავების მწვანე ტექნოლოგიები/ ლანა, კოდანოვი; დის... დოქტ. აკად. ხარისხის.: /სამეცნ.ხელმძღვან.: მარიამ, მეტრეველი; ალიოშა, ბაკურიძე; ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელწიფო უნ–ტი., ბათუმი; 2021-185 გვ. (საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი)en_US
dc.subjectმცენარეთა ბიომრავალფეროვნებაen_US
dc.titleზოგიერთი არომატული მცენარის ინტროდუქციისა და გადამუშავების მწვანე ტექნოლოგიებიen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
Appears in Collections:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Disertacia K.L..pdf17.05 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Annotacia K.L. (ქართ).pdf4.16 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Annotacia KL. (ინგ).pdf3.98 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.