Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/147316
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorკვესიტაძე, გიორგი-
dc.contributor.advisorხოხაშვილი, იზოლდა-
dc.contributor.authorაბაშიძე, მარიკა-
dc.date.accessioned2016-03-23T07:34:24Z-
dc.date.available2016-03-23T07:34:24Z-
dc.date.issued2006-
dc.identifier.urihttp://www.nplg.gov.ge/dspace/handle/1234/147316-
dc.description.tableofcontentsშესავალი;––თავი I. ლიტერატურის მიმოხილვა–– 1.1 ცელულაზების პროდუცენტი მიკროორგანიზმები–– 1.2 კულტივირების პირობების გავლენა ცელულაზების ბიოსინთეზზე–– 1.3. დაშაქრებული ფერმენტული ჰიდროლიზატების მიღება ცელულოზაშემცველი ნედლეულიდან–– თავი II. ექსპერიმენტული ნაწილი; კვლევის მასალები და მეთოდები–– 2.1 ცელულაზის პროდუცენტი მიკროსკოპული სოკოების შერჩევა–– 2.2. Aspergillus versicolor M-ის ტოქსიკურობის დადგენა–– 2.3. Aspergillus versicolor M-ის პათოგენურობის დადგენა–– 2.4. ცელულაზური აქტივობის განსაზღვრა ფილტრის ქაღალდის მიხედვით–– 2.5 ქსილანაზური აქტივობის განსაზღვრა–– 2.6. ცელულოზაშემცველი სუსტრატების ქიმური შემადგენლობის განსაზღვრის მეთოდები–– 2.7. აღმდგენელი შაქრებისა და გლუკოზის რაოდენობის განსაზღვრა–– 2.8. ნახშირწყლების თვისებითი ანალიზი ქაღალდის ქრომატოგრაფიის გამოყენებით–– 2.9. ცელულაზის ტექნიკური პრეპარატის მიღება–– 2.10. ფერმენტული პრეპარატების თერმოსტაბილურობის დადგენა–– 2.11. დაბალმოლეკულური შაქრების მიღება ცელულოზაშემც-ველი ნედლეულის ფერმენტული ჰიდროლიზით–– 2.12. ლაბორატორიულ პირობებში ცომისა და პურის მომზადების მეთოდი–– 2.13. ექსპერიმენტული მონაცემების დამუშავების ელემენტარული მათემატიკური ფორმულა–– თავი III. მიღებული შედეგები და მათი განსჯა–– 3.1 ცელულაზას პროდუცენტი მიკროსკოპული სოკოების შერჩევა–– 3.2 აქტიური ცელულაზას პროდუცენტი A.versicolor-M-ის კულტივირების ოპტიმალური პირობების შერჩევა–– 3.3. ცელულაზას ფერმენტული პრეპარატების მიღება და ზოგიერთი ფიზიკო-ქიმიური თვისებების შესწავლა–– 3.3.1.საინკუბაციო არის pH-ის გავლენა A. versicolor-M -ის ცელულაზური პრეპარატების აქტივობაზე–– 3.3.2. საინკუბაციო არის ტემპერატურის გავლენა A.versicolor-M-ის ცელულაზური პრეპარატის აქტივობაზე; 3.5.3 A. versicolor-M-ის ცელულაზის თერმომედეგობის შესწავლა–– თავი IV. დაშაქრებული ფერმენტული ჰიდროლიზატების მიღება–– 4.1 სუბსტრატების დახასიათება–– 4.2. ცელულოზაშემცველი სუბსტრატების ჰიდროლიზი ცელულაზური პრეპარატის გამოყენებით–– თავი V.დაშაქრებული ჰიდროლიზატების გამოყენება პურ- ფუნთუშეულის ნაწარმის მომზადებისას–– დასკვნები–– გამოყენებული ლიტერატურა.-
dc.format.extent86 გვ.en_US
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთბილისიen_US
dc.sourceცელულაზების მოქმედებით დაბალმოლეკულური შაქრების მიღება და მათი გამოყენება პურის ცხობის პროცესში / მ. აბაშიძე: დის...ბიოლ. მეცნ. კანდ. 03.00.23 / სამეცნ. ხელმძღვ.: გიორგი კვესიტაძე, იზოლდა ხოხაშვილი; ბიოქიმ. და ბიოტექნოლ. ინ-ტი - თბ., 2006 - 86გვ. : ცხ. - - ბიბლიოგრ: გვ. 68-86.(საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი)en_US
dc.subjectქიმიური მრეწველობაen_US
dc.subjectბიოტექნოლოგიებიen_US
dc.subjectცელულოზებიen_US
dc.subjectფერმენტებიen_US
dc.titleცელულაზების მოქმედებით დაბალმოლეკულური შაქრების მიღება და მათი გამოყენება პურის ცხობის პროცესშიen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
Appears in Collections:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Disertacia.pdf988.29 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.