Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/308679
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorნ. გელოვანი-
dc.contributor.authorნეფარიძე, მანანა-
dc.date.accessioned2019-09-23T08:40:38Z-
dc.date.available2019-09-23T08:40:38Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.urihttp://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/308679-
dc.description.tableofcontentsშესავალი--1. ლიტერატურის მიმოხილვა --1.1. ფარმაციაში გამოყენებული მცენარეული ზეთები და ზეთოვანი ექსტრაქტები -- 1.2. ცხიმოვანი მცენარეული ზეთების და ზეთოვანი ექსტრაქტების ზოგადი დახასიათება -- 1.3. კაკლის, თხილის, ნუშის ნაყოფებიდან მიღებული მცენარეული ცხიმების ტექნოლოგიის თავისებურებები -- 1.4. ცხიმოვანი ზეთების გამოცდა (ხარისხის კონტროლი) -- 1.5. ცხიმოვანი ზეთების აღწერა -- 1.6. ნუში -- 1.7. ჩვეულებრივი თხილი (Corylus avellana) -- 1.8. ჩვეულებრივი კაკალი (Juglans regia) -- 1.9. მცენარე შტოშის ნაყოფი -- 1.10. მცენარე კომშის ნაყოფი -- 1.11. მცენარე ბარამბო -- 1.12. ყურძენი ალადასტურის ნაყოფი -- 1.13. შავი ქლიავის ნაყოფი -- 1.14. დაფნის ფოთოლი -- 1.15. ფეიხოას ნაყოფი -- 1.16. ნედლეულის ვარგისიანობის დადგენა -- 1.17. აფლატოქსინები -- 1.18. ულტრა- და მიკრო-ფილტრაცია. პროცესების მოკლე აღწერა. გამოყენების სფეროები -- 1.19. მემბრანული ფილტრაციის გამოყენების სფერო -- 1.20. ნარევებში მემბრანული პროცესების გაყოფაზე მომქმედი სხვადასხვა ფაქტორების გავლენა -- 2. შედეგები და მათი განსჯა -- 3. ექსპერიმენტული ნაწილი -- 3.1. კაკლოვანი კულტურების შერჩევა მათი ჰიგიენური ნორმების დაცვით (CAC/RCP 6-1972) -- 3.2. შერჩეული ნედლეულის ფიტოქიმიური ანალიზი -- 3.3. მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები, რომლებსაც უნდა აკმაყოფილებდეს ნედლეული -- 3.4. ჩვეულებრივი თხილის (Corylus avellana), საქართველოში გავრცელებული ნუშის (Prunus amygdalus, Prunus dulcis) და ჩვეულებრივი კაკლის (Juglans regia) ნაყოფების დაავადებების და მავნებლების შესწავლა -- 3.5. აფლატოქსინების კვლევის მეთოდები -- 3.6. შერჩეული ნედლეულის ვარგისიანობის დადგენა, მძიმე მეტალების შემცველობის შეფასება ეკოტესტერი „SOEKS“-ის გამოყენებით -- 3.7. გენეტიკურად მოდიფიცირებული ორგანიზმების ანალიზი -- 3.8. ზეთის გამოყოფა მცენარეული ნედლეულიდან -- 3.9. ცივი დაწნეხვის ზეთების ფილტრაციის პროცესის ძირითადი თავისებურებები -- 3.10. წარმოდგენილი მეთოდის არსი -- 3.11. მცენარეული ზეთების იდენტიფიკაცია თხელ-ფენოვანი ქრომატოფრაფიით -- 3.12. მძიმე ლითონების შემცველობა გამომშრალ ნედლეულში (ნაცრის ანალიზის შედეგები %) -- 3.13. ინფუზატის, მაცერატის და ზეთოვანი ექსტრაქტების მიღება თხილის, ნუშის და კაკლის მწიფებიდან მიღებული, გაფილტრული ზეთებიდან -- 3.14. ზეთოვანი ექსტრაქტების (ინფუზატების, მაცერატების) თხელფენოვანი ქრომატოგრაფია -- 3.15. ვიტამინები ზეთოვან ნაყენებში -- 3.16. ზეთოვანი ექსტრაქტების (ინფუზატების, მაცერატების) თხელფენოვანი ქრომატოგრაფია -- დასკვნა -- გამოყენებული ლიტერატურა.-
dc.formatPDFen_US
dc.format.extent124 გვ.en_US
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთბილისიen_US
dc.sourceსაქართველოში გავრცელებული თხილის, ნუშის და კაკლის ნაყოფების კვლევა და ცივი დაპრესვის მეთოდით მიღებული ზეთების ფილტრაციის ოპტიმალური ტექნოლოგიის შემუშავება / ნეფარიძე, მანანა; დის... დოქტ. აკად. ხარისხის.: /სამეცნ.ხელმძღვან.: ნ. გელოვანი; საქართველოს ტექნიკური უნ-ტი., თბ., 2019-124 გვ. (საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი)en_US
dc.subjectქიმიური და ბიოლოგიური ინჟინერიაen_US
dc.titleსაქართველოში გავრცელებული თხილის, ნუშის და კაკლის ნაყოფების კვლევა და ცივი დაპრესვის მეთოდით მიღებული ზეთების ფილტრაციის ოპტიმალური ტექნოლოგიის შემუშავებაen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
Appears in Collections:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Disertacia.pdf3.19 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Avtoreferati.pdf583.15 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.