Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/317689
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | ქვარცხავა, გიორგი | - |
dc.contributor.advisor | მამარდაშვილი, ნაირა | - |
dc.contributor.author | ყანჩაველი, თამარ | - |
dc.date.accessioned | 2020-02-21T12:32:32Z | - |
dc.date.available | 2020-02-21T12:32:32Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/317689 | - |
dc.description.tableofcontents | შესავალი -- 1. ლიტერატურის მიმოხილვა -- 1.1. ღვინის ლექის დახასიათება--1.2. ღვინის ლექის ფიზიკურ-ქიმიური თვისებები -- 1.3. ღვინის ლექის შემადგენელი კომპონენტების დახასიათება -- 2. ექპერიმენტული ნაწილი--2.1. კვლევის ობიექტები და მეთოდები -- 2.2. ღვინის ლექის ძირითადი ქიმიური შედგენილობის გამოკვლევა--2.2.2. მინერალური ნივთიერებების განსაზღვრა -- 2.2.3. მძიმე მეტალების განსაზღვრა -- 2.2.4. აზოტოვანი ნაერთების განსაზღვრა -- 2.2.5. ფენოლური ნაერთების განსაზღვრა -- 2.2.6. ლიპიდური ფრაქციის გამოკვლევა -- 2.2.7. პოლისაქარიდების გამოკვლევა -- 2.2.8. ცილოვანი კონცენტრატის გამოცდა ფრინველებზე -- 2.2.9. ანტიოქსიდანტური აქტიურობის განსაზღვრა ლექისა და ჩაის სხვადასხვა კონცენტრაციის დროს -- 3. შედეგები და მათი განსჯა -- 3.1. მშრალი და მინერალური ნივთიერებების შემცველობა -- 3.2. მძიმე მეტალების შემცველობა -- 3.3. აზოტოვანი ნივთიერებები -- 3.3.1. საერთო აზოტის, ცილისა და ამინური აზოტის შემცველობა -- 3.3.2. მჟავა ჰიდროლიზის ჩატარებისას მიღებული ჰიდროლიზატების შედგენილობა-- 3.3.3. ამინომჟავების შემცველობა -- 3.4. ფენოლური ნაერთები -- 3.5. ლიპიდური ფრაქციის შედგენილობა -- 3.6. პოლისაქარიდები -- 3.7. ფრინველებზე ექსპერიმენტის შედეგები -- 3.8.ლექისა და ჩაის სხვადასხვა კონცენტრაციის ექსტრაქტებში ანტიოქსიდანტური აქტიურობა -- 3.9. ღვინის ლექის კომპლექსური გადამუშავების ტექნოლოგიური სქემა--4. დასკვნები და რეკომენდაციები -- ლიტერატურის სია. | - |
dc.format.extent | 130 გვ. | en_US |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თბილისი | en_US |
dc.source | ღვინის ლექიდან ბიოლოგიურად აქტიური ნაერთების მიღების კომპლექსური ტექნოლოგიის შემუშავება/თამარ, ყანჩაველი; დის... დოქტ. აკად. ხარისხის.: /სამეცნ.ხელმძღვან.: გიორგი, ქვარცხავა; ნაირა, მამარდაშვილი; საქართველოს ტექნიკური უნ-ტი, თბილისი; 2019-130 გვ. (საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი) | en_US |
dc.subject | სასურსათო ტექნოლოგიები | en_US |
dc.title | ღვინის ლექიდან ბიოლოგიურად აქტიური ნაერთების მიღების კომპლექსური ტექნოლოგიის შემუშავება | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
Appears in Collections: | ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Disertacia.pdf | 1.05 MB | Adobe PDF | View/Open | |
Avtoreferati.pdf | 285 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.