Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/317794
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | ქვარცხავა, გ. | - |
dc.contributor.advisor | მამარდაშვილი, ნ. | - |
dc.contributor.author | გურგენიძე, ლელა | - |
dc.date.accessioned | 2020-02-24T10:43:41Z | - |
dc.date.available | 2020-02-24T10:43:41Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/317794 | - |
dc.description.tableofcontents | შესავალი -- 1. ლიტერატურის მიმოხილვა--1.1. ჟანგვის პროცესები და ანტიოქსიდანტების როლი თავისუფალრადიკალურ რეაქციებში--1.2. ყურძნის ქიმიური შედგენილობა--1.3. ყურძნის ფენოლური ნაერთები--1.4. ჭაჭის დახასიათება --1.5. ყურძნის გადამუშავების მეორეული პროდუქტების ექსტრაქცია--1.6. საკონდიტრო ნაწარმის შენახვის დროს მიმდინარე პროცესები--1.7. საკონდიტრო ნაწარმის საკვებდანამატები--1.8. საღებრები--1.9. ღვინის მეორეული პროდუქტების ანტიმიკრობული თვისებები--2. ექსპერიმეტული ნაწილი--2.1. კვლევის ობიექტები--2.2. კვლევის მეთოდები-- 2.3. ყურძნის მეორეული პროდუქტებიდან ექსტრაქტების მიღების ტექნოლოგიური რეჟიმების შემუშავება -- 2.4. მინერალური ნივთიერებების განსაზღვრა -- 2.5. მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლების განსაზღვრა-- 3. შედეგები და განსჯა -- 3.1. საკვლევი ჯიშების სამეურნეო-ტექნოლოგიური მაჩვენებლების შესწავლა--3.2. ღვინის ფიზიკურ-ქიმიური მახასიათებლების შესწავლა--3.3. ჭაჭის ფიზიკურ-ქიმიური და ანტიოქსიდანტური თვისებების შესწავლა--3.4. ჭაჭის მინერალური ნივთიერებების განსაზღვრა--3.5.ჭაჭის ექსტრაქციის ტექნოლოგიური რეჟიმები--3.6. საკონდიტრო ნაწარმის მიკრობიოლოგიური კვლევის შედეგები--4. დასკვნები--გამოყენებული ლიტერატურა . | - |
dc.format.extent | 151 გვ. | en_US |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თბილისი | en_US |
dc.source | აბორიგენული წითელი ყურძნის ჭაჭის ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების გამოყენების პერსპექტივები საკონდიტრო წარმოებაში/ ლელა, გურგენიძე; დის... დოქტ. აკად. ხარისხის.: /სამეცნ.ხელმძღვან.: გ. ქვარცხავა; ნ. მამარდაშვილი; საქართველოს ტექნიკური უნ-ტი, თბილისი; 2019-151 გვ. (საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი) | en_US |
dc.subject | სასურსათო ტექნოლოგიები | en_US |
dc.title | აბორიგენული წითელი ყურძნის ჭაჭის ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების გამოყენების პერსპექტივები საკონდიტრო წარმოებაში | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
Appears in Collections: | ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Disertacia.pdf | 2.79 MB | Adobe PDF | View/Open | |
Avtoreferati.pdf | 579.99 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.