Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/317794
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorქვარცხავა, გ.-
dc.contributor.advisorმამარდაშვილი, ნ.-
dc.contributor.authorგურგენიძე, ლელა-
dc.date.accessioned2020-02-24T10:43:41Z-
dc.date.available2020-02-24T10:43:41Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.urihttp://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/317794-
dc.description.tableofcontentsშესავალი -- 1. ლიტერატურის მიმოხილვა--1.1. ჟანგვის პროცესები და ანტიოქსიდანტების როლი თავისუფალრადიკალურ რეაქციებში--1.2. ყურძნის ქიმიური შედგენილობა--1.3. ყურძნის ფენოლური ნაერთები--1.4. ჭაჭის დახასიათება --1.5. ყურძნის გადამუშავების მეორეული პროდუქტების ექსტრაქცია--1.6. საკონდიტრო ნაწარმის შენახვის დროს მიმდინარე პროცესები--1.7. საკონდიტრო ნაწარმის საკვებდანამატები--1.8. საღებრები--1.9. ღვინის მეორეული პროდუქტების ანტიმიკრობული თვისებები--2. ექსპერიმეტული ნაწილი--2.1. კვლევის ობიექტები--2.2. კვლევის მეთოდები-- 2.3. ყურძნის მეორეული პროდუქტებიდან ექსტრაქტების მიღების ტექნოლოგიური რეჟიმების შემუშავება -- 2.4. მინერალური ნივთიერებების განსაზღვრა -- 2.5. მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლების განსაზღვრა-- 3. შედეგები და განსჯა -- 3.1. საკვლევი ჯიშების სამეურნეო-ტექნოლოგიური მაჩვენებლების შესწავლა--3.2. ღვინის ფიზიკურ-ქიმიური მახასიათებლების შესწავლა--3.3. ჭაჭის ფიზიკურ-ქიმიური და ანტიოქსიდანტური თვისებების შესწავლა--3.4. ჭაჭის მინერალური ნივთიერებების განსაზღვრა--3.5.ჭაჭის ექსტრაქციის ტექნოლოგიური რეჟიმები--3.6. საკონდიტრო ნაწარმის მიკრობიოლოგიური კვლევის შედეგები--4. დასკვნები--გამოყენებული ლიტერატურა .-
dc.format.extent151 გვ.en_US
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთბილისიen_US
dc.sourceაბორიგენული წითელი ყურძნის ჭაჭის ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების გამოყენების პერსპექტივები საკონდიტრო წარმოებაში/ ლელა, გურგენიძე; დის... დოქტ. აკად. ხარისხის.: /სამეცნ.ხელმძღვან.: გ. ქვარცხავა; ნ. მამარდაშვილი; საქართველოს ტექნიკური უნ-ტი, თბილისი; 2019-151 გვ. (საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი)en_US
dc.subjectსასურსათო ტექნოლოგიებიen_US
dc.titleაბორიგენული წითელი ყურძნის ჭაჭის ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების გამოყენების პერსპექტივები საკონდიტრო წარმოებაშიen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
Appears in Collections:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Disertacia.pdf2.79 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Avtoreferati.pdf579.99 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.