Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/6173
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorკოტორაშვილი, ლია-
dc.contributor.editorბაღათურია, ნ.-
dc.contributor.editorბეგიაშვილი, ნ.-
dc.date.accessioned2012-11-21T11:24:53Z-
dc.date.available2012-11-21T11:24:53Z-
dc.date.issued2009-
dc.identifier.isbn978-9941-0-1572-4-
dc.identifier.urihttp://www.nplg.gov.ge/dspace/handle/1234/6173-
dc.description.abstractნაშრომში გამოკვლეულია რეჰანის სამრეწველო ჯიშების _ ევგენოლური და ლიმონისებური რეჰანის ნედლეულის ქიმიურ-ტექნოლოგიური მაჩვენებლები, მათი ეთეროვანი ზეთები, ნედლეულისა და ეთეროვანი ზეთების გადამუშავების ნარჩენები. დამუშავებულია ახალი ტი პის ნატურალური არომატიზატორების მიღების რაციონალური ტექნოლოგიები, რომლებიც გამოყენებულია ალკოჰოლიან და უალკოჰოლო სასმელებში.en_US
dc.description.tableofcontentsშესავალი; თავი 1. საერთო ცნობები ეთერზეთოვანი მცენარეების და ეთეროვანი ზეთების შესახებ; თავი II. ევგენოლური რეჰანი 2.1 ზოგადი ცნობები ევგენოლური რეჰანის შესახებ; 2.2 ევგენოლური რეჰანის ეთერზეთის მიღება და დახასიათება; 2.3 ევგენოლური რეჰანის ეთერზეთის გადამუშავების მეთოდები; 2.4 ევგენოლური რეჰანის ეთეროვანი ზეთის ქიმიური შედგენილობის გამოკვლევა; 2.5 ევგენოლური რეჰანის ეთეროვანი ზეთის ბაქტერიციდული მოქმედების გამოკვლევა; 2.6 ევგენოლური რეჰანის ეთეროვანი ზეთის შენახვა; 2.7 .7 ევგენოლური რეჰანის ეთერზეთის გასუფთავების ტექნოლოგიის დამუშავება; ნედლი ზეთის მიღება; ნედლი ზეთის გაწმენდა; ევგენოლური რეჰანის ეთერზეთის გასუფთავების ტექნოლოგიური პროცესის სქემა; 2.8 რეჰანის ეთერზეთის ხარისხის გაუმჯობესების ქიმიური მეთოდი; 2.9 ევგენოლური რეჰანის ეთერზეთის გადამუშავების ნარჩენების გამოკვლევა; 2.10 ევგენოლური რეჰანის ეთერზეთის გადამუშავების უნარჩენო ტექნოლოგიის დამუშავება; 2.11 ევგენოლური რეჰანის ნედლეულის ნარჩენების შედგენილობისა და თვისებების გამოკვლევა; თავი III. ლიმონისებური რეჰანი; 3.1 ზოგადი ცნობები ლიმონისებური რეჰანის შესახებ; 3.2 .2 ლიმონისებური რეჰანის ეთეროვანი ზეთის ქიმიური შედგენილობის გამოკვლევა; 3.3 .3 ლიმონისებური რეჰანის ნედლეულის შენახვის პირობების გავლენა ზეთშემცველობაზე; 3.4 ლიმონისებური რეჰანის ნედლეულიდან სპირტიანი ნაყენების მიღების ტექნოლოგია; დასკვნები; გამოყენებული ლიტერატურა.-
dc.languageინგლისური-
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთბილისიen_US
dc.subjectსასმელების ნატურალური არომატიზატორებიen_US
dc.titleრეჰანის ნედლეულიდან ალკოჰოლიანი და უალკოჰოლო სასმელების ნატურალური არომატიზატორების მიღების რაციონალური ტექნოლოგიების დამუშავებაen_US
dc.typeBooken_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
Appears in Collections:წიგნადი ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kotorashvili_Lia.pdf1.99 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.