Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/9365
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorმელიქია, ეკატერინა-
dc.contributor.editorთორთლაძე, ლევან-
dc.contributor.editorჭუჭულაშვილი, თამაზ-
dc.date.accessioned2013-01-22T08:05:57Z-
dc.date.available2013-01-22T08:05:57Z-
dc.date.issued2011-
dc.identifier.isbn978-9941-0-3397-1-
dc.identifier.urihttp://www.nplg.gov.ge/dspace/handle/1234/9365-
dc.description.abstractნაშრომში გამოკვლეულია ხორცის სელენით გამდიდრების მეთოდი და მაქსიმალური კონცენტრაცია. შესწავლილია სელენშემცველი ფრინველის ტანხორცის გაყინვისას, შემდგომ დაბალ ტემპერატურებზე შენახვისა და გალღობის პირობებში მასის დანაკარგები. სელენის გავლენა ხორცის ქიმიურ შემადგენლობაზე, pH-ზე და მის კვებითი ღირებულებაზე. ნაშრომი გათვალისწინებულია მეცნიერებისა და სპეციალისტებისათვის, რომლებიც დაკავებულები არიან ხორცის კვლევისა და წარმოების სფეროში, ასევე კვების პროდუქტების ტექნოლოგიის ფაკულტეტის სტუდენტებისათვის დამხმარე სახელმძღვანელოს სახით. მონოგრაფია იბეჭდება საქართველოს აგრარული უნივერსიტეტის კვების პროდუქტების ტექნოლოგიის ფაკულტეტის სადისერტაციო საბჭოს რეკომენდაციით.en_US
dc.description.tableofcontentsშესავალი -- თავი 1. ლიტერატურის ანალიზური მიმოხილვა -- 1.1 სელენის მნიშვნელობა ცოცხალი ორგანიზმისათვის -- 1.2 სელენის გავრცელება ბუნებაში და კევბის პროდუქტების სელენით გამდიდრების მეთოდები -- ხორცის დაბალ ტემპერატურაზე შენახვის აუცილებლობა -- თავი 2. სელენით გასამდიდრებელი ობიექტის შერჩევა და მისი გამდიდრების მეთოდიკის დამუშავება -- თავი 3. ორანული სელენით გამდიდრებული ფრინველის ზრდა-განვითარების კანონზომიერების კვლევა -- 3.1. სელენის გავლენის დადგენა საკლავის პროდუქტიულობაზე -- თავი 4. სელენშემცველი ფრინველის ტანხორცის გაყინვის მექანიზმის ანალიზი და საწარმოო პირობებში დაბალ ტემპერატურებზე მისი შენახვის კანონზომიერებები -- 4.1. ხორცის გაყინვის მექანიზმი -- 4.2. საწარმოო პირობებში დაბალ ტემპერატურებზე სელენით გამდიდრებული ფრინველის ტანხორცის შენახვის კანონზომიერებები -- 4.3. სელენშემცველი ხორცის კვებითი ღირებულების შესწავლა -- 4.4. ახლადდაკლული და 2, 4, 6 თვის განმავლობაში შენახული გაყინულ ფრინველის ხორცში pH - ის ცვალებადობის შესწავლა დინამიკაში -- თავი 5. სელენშემცველი გაყინული ფრინველის ტანხორცის გალღობის (დეფორსტაციის) თავისებურებანი -- 5.1. საწარმოო პირობებში სელენით გამდიდრებული ფრინველის ტანხორცის გალღობის კანონზომიერებები -- 5.2 გალღობილი ფრინველის ტანხორცის მაჩვენებელების შესწავლა და მათი ანალიზი -- დასკვნები.-
dc.format.extent58 გვ.-
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთბილისიen_US
dc.subjectქათმის ხორცის დამუშავების ტექნოლოგიაen_US
dc.titleორგანული სელენის გავლენა ბროილერის ხორცის ხარისხზე და მისი თერმული დამუშავების (გაყინვა-გალღობა) ოპტიმალური რეჟიმების დადგენაen_US
dc.typeBooken_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
Appears in Collections:წიგნადი ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Organuli_Selenis_Gavlena.pdf1.63 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.