Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/9365
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | მელიქია, ეკატერინა | - |
dc.contributor.editor | თორთლაძე, ლევან | - |
dc.contributor.editor | ჭუჭულაშვილი, თამაზ | - |
dc.date.accessioned | 2013-01-22T08:05:57Z | - |
dc.date.available | 2013-01-22T08:05:57Z | - |
dc.date.issued | 2011 | - |
dc.identifier.isbn | 978-9941-0-3397-1 | - |
dc.identifier.uri | http://www.nplg.gov.ge/dspace/handle/1234/9365 | - |
dc.description.abstract | ნაშრომში გამოკვლეულია ხორცის სელენით გამდიდრების მეთოდი და მაქსიმალური კონცენტრაცია. შესწავლილია სელენშემცველი ფრინველის ტანხორცის გაყინვისას, შემდგომ დაბალ ტემპერატურებზე შენახვისა და გალღობის პირობებში მასის დანაკარგები. სელენის გავლენა ხორცის ქიმიურ შემადგენლობაზე, pH-ზე და მის კვებითი ღირებულებაზე. ნაშრომი გათვალისწინებულია მეცნიერებისა და სპეციალისტებისათვის, რომლებიც დაკავებულები არიან ხორცის კვლევისა და წარმოების სფეროში, ასევე კვების პროდუქტების ტექნოლოგიის ფაკულტეტის სტუდენტებისათვის დამხმარე სახელმძღვანელოს სახით. მონოგრაფია იბეჭდება საქართველოს აგრარული უნივერსიტეტის კვების პროდუქტების ტექნოლოგიის ფაკულტეტის სადისერტაციო საბჭოს რეკომენდაციით. | en_US |
dc.description.tableofcontents | შესავალი -- თავი 1. ლიტერატურის ანალიზური მიმოხილვა -- 1.1 სელენის მნიშვნელობა ცოცხალი ორგანიზმისათვის -- 1.2 სელენის გავრცელება ბუნებაში და კევბის პროდუქტების სელენით გამდიდრების მეთოდები -- ხორცის დაბალ ტემპერატურაზე შენახვის აუცილებლობა -- თავი 2. სელენით გასამდიდრებელი ობიექტის შერჩევა და მისი გამდიდრების მეთოდიკის დამუშავება -- თავი 3. ორანული სელენით გამდიდრებული ფრინველის ზრდა-განვითარების კანონზომიერების კვლევა -- 3.1. სელენის გავლენის დადგენა საკლავის პროდუქტიულობაზე -- თავი 4. სელენშემცველი ფრინველის ტანხორცის გაყინვის მექანიზმის ანალიზი და საწარმოო პირობებში დაბალ ტემპერატურებზე მისი შენახვის კანონზომიერებები -- 4.1. ხორცის გაყინვის მექანიზმი -- 4.2. საწარმოო პირობებში დაბალ ტემპერატურებზე სელენით გამდიდრებული ფრინველის ტანხორცის შენახვის კანონზომიერებები -- 4.3. სელენშემცველი ხორცის კვებითი ღირებულების შესწავლა -- 4.4. ახლადდაკლული და 2, 4, 6 თვის განმავლობაში შენახული გაყინულ ფრინველის ხორცში pH - ის ცვალებადობის შესწავლა დინამიკაში -- თავი 5. სელენშემცველი გაყინული ფრინველის ტანხორცის გალღობის (დეფორსტაციის) თავისებურებანი -- 5.1. საწარმოო პირობებში სელენით გამდიდრებული ფრინველის ტანხორცის გალღობის კანონზომიერებები -- 5.2 გალღობილი ფრინველის ტანხორცის მაჩვენებელების შესწავლა და მათი ანალიზი -- დასკვნები. | - |
dc.format.extent | 58 გვ. | - |
dc.language.iso | ka | en_US |
dc.publisher | თბილისი | en_US |
dc.subject | ქათმის ხორცის დამუშავების ტექნოლოგია | en_US |
dc.title | ორგანული სელენის გავლენა ბროილერის ხორცის ხარისხზე და მისი თერმული დამუშავების (გაყინვა-გალღობა) ოპტიმალური რეჟიმების დადგენა | en_US |
dc.type | Book | en_US |
dc.rights.holder | საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა | en_US |
Appears in Collections: | წიგნადი ფონდი |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Organuli_Selenis_Gavlena.pdf | 1.63 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.