Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/343238
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorტყემალაძე, გურამ-
dc.contributor.advisorგოგოლი, გიული-
dc.contributor.authorჭუმბურიძე, გოჩა-
dc.date.accessioned2021-10-05T10:19:01Z-
dc.date.available2021-10-05T10:19:01Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttps://dspace.nplg.gov.ge/handle/1234/343238-
dc.description.tableofcontentsრეზიუმე -- შესავალი -- ნაშრომის ზოგადი დახასიათება -- 1. ლიტერატურის მიმოხილვა -- 1.1.ხორცი და ხორცპროდუქტები ადამიანის ულუფაში -- 1.2. საკვებდანამატების როლი და ადგილი ხორცპროდუქტების დამზადებისას -- 1.3. საკვებდანამატების სახეები, მათი დადებითი და უარყოფითი მხარეები -- 1.4. მცენარეული ნედლეული და ორგანული საკვებდანამატები ხორცის პროდუქტების წარმოებაში--1.5. თავშავას ბეგქონდარასა და ომბალოს გამოყენება ხალხურ მედიცინასა და ფარმაცეპტულ პრაქტიკაში -- 2. საკუთარი გამოკვლევები -- 2.1 მასალა და კვლევის მეთოდიკა--2.2. პირველი ცდა--2.2.1. თავშავას, ბეგქონდარასა და ომბალოს ნედლეულში ეთერზეთების შემცველობისა და ფიზიკურ-ქიმიური თვისებების შესწავლა -- 2.2.2. მზა ნაწარმის ქიმიური შედგენილობის შესწავლა და სენსორული თვისებების შეფასების შედეგები--2.2.3 მზა ნაწარმის მიკრობიოლოგიური გამოკვლევა -- 2.3 მეორე ცდა -- 2.3.1. ახალი მცენარეული კონსერვანტის მინიმალური რაოდენობის განსაზღვრა -- 2.3.2. მოხარშული ძეხვეულის მიკრობიოლოგიური კონტროლი შენახვისას--2.4 კვლევის ძირითადი შედეგების ანალიზი -- 3. დასკვნები და რეკომენდაციები -- გამოყენებული ლიტერატურის ნუსხა--დანართები.-
dc.format.extent144 გვ.en_US
dc.language.isokaen_US
dc.publisherთბილისიen_US
dc.sourceმოხარშული ძეხვეულის ახალი ტექნოლოგიის შემუშავება მცენარეული ანტიოქსიდანტებისა და კონსერვანტების გამოყენებით/გოჩა, ჭუმბურიძე; დის... დოქტ. აკად. ხარისხის.: /სამეცნ.ხელმძღვან.: გურამ, ტყემალაძე; გიული, გოგოლი; საქართველოს ტექნიკური უნ-ტი., თბილისი; 2021- 144 გვ. (საქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკა, საარქივო ფონდი)en_US
dc.subjectსასურსათო ტექნოლოგიაen_US
dc.titleმოხარშული ძეხვეულის ახალი ტექნოლოგიის შემუშავება მცენარეული ანტიოქსიდანტებისა და კონსერვანტების გამოყენებითen_US
dc.typeThesisen_US
dc.rights.holderსაქართველოს პარლამენტის ეროვნული ბიბლიოთეკაen_US
Appears in Collections:ეროვნული ბიბლიოთეკის დისერტაციებისა და ავტორეფერატების ფონდი

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Disertacia Ch.G..pdf5.74 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Avtoreferati Ch.G..pdf287.27 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.